15 évesen segédmotoros kerékpárral nyáron lehet futár a fiam?
A fiamnak van egy kis robogoja és arra gondolt hogy esetleg beszállna a családi vállalkozásba egy kis étterembe futárnak.
Ez legális?
Nyári munka lenne.
Próbáltam utánanézni, mert nekem valami ilyesmi a legfrissebb infóm erről a tímáról
„Azonban az Mt. 34. § (2)–(3) bekezdései lehetővé teszik, hogy 16 éves kortól munkába álljanak. Ezen felül kivételt jelenthetnek az iskolai szünet idején a 15 éves tanulók, akik nappali rendszerű képzés keretében tanulnak. Őket a gyámhatósághoz kell bejelenteni és engedélyt kell kérni legalább 15 nappal a foglalkoztatás előtt. Az engedély lehetőséget ad a kulturális, művészeti, sport- vagy hirdetési tevékenység keretében történő foglalkoztatásra a 16 évet be nem töltött személyek számára is.”
Nem tudom mennyire aktuális, nem vagyok hr jogász én sem 😃. Tehát ez a normál diákmunkáztatáson felül egy külön bejelentés a munkáltató felől, és nem is csinálhatnak annyi mindent, mint a 16 évesek.
Szóval érdemes utána menni... jó eséllyel a motoros kiszállítás az nem lenne legális 🤔 nem,nem tudom eldönteni, ez csak tipp. De ez a cikk legalább hivatkozik pár jogszabálypontra (njt.hu a hivatalos ott nézz utána) illetve a gyámhatóságra kellene bejelenteni a pozit ezek szerint a munkáltatónak, szóval náluk is elvileg meg kellene tudnod érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!