Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adott egy lakás.ketten vagyunk...

Adott egy lakás.ketten vagyunk tulajdonosok.én fizettem az én részem.a másik fél nem fizette.most árverezni akarják.mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Ha én fizetem a felét akkor is elárverezik? Kilakoltatnak?

ápr. 20. 16:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Esetleg a behajtó céggel meglehet eggyezni ilyen esetben valahogy? Tudom hogy őket kellene kérdezni de hétvége van.
ápr. 20. 18:30
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha a hitel közös, akkor a tartozás is, ami azt jelenti, hogy bármelyik félen bahajthatják. Ha az egyik nem fizet, akkor a másikon behajtható. Ez okból törvényesen árvezerik el, neked maximum annyi lehetőséged lesz, hogy beperled a másik felet és az árverezés miatt ért kárt követelheted rajta.
ápr. 20. 18:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Értem
ápr. 20. 18:54
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Házastársak vagytok, vagy testvérek, vagy...? Ezt nem ártott volna leírni, ez is befolyásolhatja a helyzetet. Meg a bank hozzáállását a tárgyaláshoz. A bank bele szokott menni a tárgyalásba, ha úgy látja, hogy ez nem lesz neki rosszabb üzlet, mint árvereztetni.
ápr. 21. 07:06
 15/18 anonim ***** válasza:
Azonnal ügyvédhez kell fordulni ÉS a bankba is bemenni és elmagyaráztatni a helyzetet.
ápr. 21. 08:35
 16/18 A kérdező kommentje:
Házastársak voltunk.
ápr. 21. 08:58
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Akkor még rosszabb a helyzet, mert a házastársi vagyon közös.
ápr. 22. 17:26
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha tudod fizetni, akkor fizesd, de jelezd az exed és a bíróság felé is, illetve őrizz meg minden bionylatot, ez esetben a vagyonközösség megosztásánál ennyivel nagyobb lesz a te részed.

De a kérdés az, hogy mi a célod és ki tudod-e majd fizetni az exed.

ápr. 22. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!