Adott egy lakás.ketten vagyunk tulajdonosok.én fizettem az én részem.a másik fél nem fizette.most árverezni akarják.mi a teendő ilyenkor?
Ez így elég pontatlan kép.
A lakás osztatlan közös tulajdon, vagy mindenkinek megvan a tulajdonrésze?
Milyen tartozás van a lakáson? Elmaradt közüzemi díjakat terheltek rá, vagy mondjuk közösen vettetek fel egy hitelt és te úgy gondoltad, elég neked csak a törlesztés felét fizetned?
Szóval több infó kéne...
Csak a hitel miatt akarnak árverezni?
A hitelt közösen vettétek fel a lakásra, és megegyeztetek, hogy mindketten fizetitek a felét? Ebben az esetben a bankot nem érdekli, hogy ki fizetett és ki nem. Csak azt látják, hogy ők nem kapták meg a pénznek csak a felét, úgyhogy árvereznek.
Vagy külön szerződésetek van? Ebben az esetben te fizetted a szerződésben vállalt összeget, a te részedhez nem fognak nyúlni, csak a másik részt árverezik. És neked mint tulajdonostársnak elővásárlási jogod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!