Ha büntetőeljárásban meghurcoltak akkor tudok kérni kártérítést a rendőrségtől illetve akinek visszaadták a cuccaim tőle ?
Legközelebb lásd el a dolgaidat ezzel: 13.56Mhz Uid cserélhető S50 1K Nfc matrica nedves berakás Nfc címke szektor üres kártya.
Igaz csak 4cm belül működik, de az azonosítás 99%
Azért így már más a leányzó fekvése 😂😂
Lopott cuccot vásároltál, a rendőrség azt visszaadta a jogos tulajdonosának.
Szerinted ez így fog működni? Pereskedj azzal, aki eladta neked a lopott cuccot.
Ellopják a kocsid, valakit sokat használja és utána ha előkerül fele-fele?
Hát igen, így egész más a helyzet...
Az a téves, ha az eljárás során te kapsz vissza egy lopott dolgot, nem az eredeti tulajdonos. Mivel neki jár vissza.
A jogszabály így próbál fellépni az ellen, hogy valaki olyan dolgot vegyen, amiről tudja, hogy lopták. Ezen az alapon a tolvaj is mondhatná, hogy azt a horgászbotot vásárolta valakitől, tehát akkor meg is tarthatná. Így persze vétlen személyeket is megszopatnak gyakran, de hát pert lehet indítani a lopott tárgy eladója ellen.
"Elvileg lopott volt már amikor hozzám került."
Na ezt azért igencsak elfelejtetted közölni az legelején, mester!
Elvileg lopott?
A bűncselekményből származó dologon még a jóhiszemű szerző sem szerez tulajdont. Innentől kezdve az eredeti tulajdonosnak adták ki a horgász cuccot.
Neked arra nincs jogod.
Legfeljebb azt tudod perelni, akitől te szerezted, jóhiszeműen.
Jóhiszeműen egy versenyző társamtől szereztem(vettem) a horgászfelszerelést. Ő elhunyt. Kint voltak NÁLUK házkutatni a rendőrök és akkor derült fény , korábbi betörésekből voltak nála szerszámgépek. És többi egyéb más dolgok is ami bűncselekményből származik,de több bűncselekményből.
A vele EGY címen lakó embernél voltak házkutatni és utána jöttek ki hozzám és foglalták le.
Harmadik fél akitől ellopták és akinek ki adták egyben az egy orvos ! Valószínű neki jobban hisznek mert a saját szaván kívűl nem tudta bizonyítani azt ,hogy az öve ! Az ügyiratban van 1 hulladék fotó amin pózol 1 valamilyen bottal ami nem be azonosítható.
#8 Látom ért hozzá ! Köszönöm ! Valószínű így akkor polgári per lenne sajnos.
70 oldal az ügyirat, így mindent nem tudok le írni a fenti kérdés indoklásában . Egykor én is gyanúsított voltam ebben az ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!