Ellenkeresetet meddig lehet benyújtani ha büntetőeljárás megkezdődött ellenem?
Figyelt kérdés
Kihallgatás már megvolt mindkét fél részéről, most nyomozási fázis van. Az eset kb két hete volt. Meddig tehetem meg a viszont feljelentést? Az ellenkeresetem ugyanaz lenne mint a már lezajlott vallomástételem, de úgy tudom ha nem teszem meg viszontkereset formájában, akkor a felperes nem ütheti meg a bokáját akkor se ha mellettem dönt a bíróság. Meg lehet a szavahihetőségemet is megkérdőjelezik.2023. nov. 17. 19:57
1/11 anonim válasza:
Amikor közölték veled a keresetet akkor az erre való felhivast is meg kellett kapjad.
2/11 A kérdező kommentje:
Semmit nem közöltek. Még amúgy semmi hivatalos levelet sem kaptam, csak a feljelentés napján bevittek kihallgatni.
2023. nov. 17. 20:10
3/11 anonim válasza:
Menj be a bíróságra és tekints bele az aktaba. Ott minden eddig keletkezett nem titkositott iratot meg tudsz nézni és másolatot tudsz kérni belőle.
Ott minden szükséges informácio benne lesz.
4/11 A kérdező kommentje:
Még egyelőre nincs bíróságon az ügy, a rendőrség nyomoz.
2023. nov. 17. 20:18
5/11 anonim válasza:
Kereset, ellenkereset és viszontkereset bírósági fogalmak. Rendőrségre nem tudsz viszontkeresetet beadni, mert ott feljelentéssel indul az ügy.
6/11 A kérdező kommentje:
Engem feljelentettek, kihallgattak, viszont a vallomasomban elmondtam hogy amivel engem vádolnak, valójában az engem feljelentő a bűnös. Akkor én meddig tehetek viszont feljelentést? Vagy nem is tehetek?
2023. nov. 17. 20:33
7/11 anonim válasza:
Tettél. Vallomásnak hívják. Most csak várnod kell.
8/11 A kérdező kommentje:
Tehat ha jól értem nincs olyan hogy viszont feljelentés? Tehát hiába vagyok én a terhelt, ha megvizsgálják az ügyet, a feljelentőt is ki lehet hozni bűnösnek. Nem kell külön őt feljelenteni.
2023. nov. 17. 20:59
9/11 anonim válasza:
Nincs viszont feljelentés. Bizonyos esetekben az eljárás lefolytatásához magánindítványt kell tennie a sértettnek, mert ennek hiányában nem kell, hogy lépjen a rendőrség. Ha ez a megánindítvány hiányzik, netán elkésik, akkor az ekövető nem lesz felelősségre vonva.
10/11 A kérdező kommentje:
9 . Sulyos testi sértésről van szó. Engem megvertek, de a másik fél önvédelemből származó sérülései miatt engem vontak felelősségre. Gondolom ezesetben kell a magánindítvány. Ezt hol kell megtennem? Már nem a rendőrségen?
2023. nov. 18. 10:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!