Bulgáriába utaltam pénzt, internetes csalás áldozata lettem, mit lehet ezzel kezdeni?
Sziasztok, nagyon hosszú, és abszurd a story, nem voltam még sohase átverve, ismerek minden trükköt, stb. , úgy látszik, hogy egy idő után naiv lesz az ember.. tanultam a leckéből, meglepő volt, hogy ilyen velem történt, hiszen tényleg nem vagyok erre hajlamos.
Az illető neve, bankszámlája megvan, social profiljai is, nem egy hajléktalan van a dolog mögött aki már törölte is a profilját, azonosítható az elkövető.
A probléma, hogy Bulgária-i címre ment, Wise-on keresztül, Revolut fiókra.
Ilyenkor mit érdemes tenni, a Wise és Revolut felkeresése mellett? Ezek a bankok a helyi hatóságokat javasolják, de mi a tapasztalatotok, van esély bármire is? -Mint mondtam, kiléte a csalónak pontosan ismert.. Az eset 200EU köré esik, minden beszélgetés, stb. mint bizonyíték kézre áll.
Egyszerűen csak nem tudom, hol kéne kezdeni, vagy könyvelhetem el egy komolyabb tanuló pénznek, bárki tud segíteni? Köszi.
Engem tavaly nyáron sokkal nagyobb összegre húztak le. Megvolt a másik fél bankszámlaszáma, neve. Még mindig folyik a nyomozás, nemrég értesítettek, hogy a VIII. kerületi kapitányság vette át, mert ott vették le a bankkártyáról a pénzt.
Mindenképpen hosszú menetre készülhetsz, ha még belföldön is ennyit tökölnek.
8: ez így van, de mintha régebben lett volna valami visszatérítős jogszabály.. nem teljesen vagyok benne biztos, viszont nagyobb hatalmuk van mint egy Revolut vagy Wise-nak. persze nincs olyan, hogy garancia.
9: lehet egy próbát megér, hátha.. utolsó esély, bár még hátha a barátnál a "fenyegetőzés, keménykedés" hat..
az érdekes csak az, hogy a Wise elküld a Revoluthoz, a Revolut meg a Wisehoz.. :D jók ezek az ilyesféle bankok, de amikor van valami gáz, akár bankgarancia, vagy bármi, magadra vagy hagyva.. persze ez nem mentesít az alól, hogy 100%osan én vagyok a hibás, nem erre utalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!