Hogyan ússzák meg?Egyik esetben egy tanártól csaltak ki kártyájáról több mint 20 milliót.Azt értem,hogy megszerezték a kártya adatait. De azt nem, hogy amikor felveszik a pénzt ATM-en, ahol ugyebár van kamera,nem intézkednek? Töketlenek?
[link] Itt OTP-re írja a legmagasabb 800 ezres felvehető összeget, és ezt sem bárki, de legyen 1 millió. Az akkor is 20 egymást követő nap, mire a 20 millát leszedik.
Nekem valahol bűzlik a történet. Egy tanárnak akinek 20 milliója van a kártyáján, csak kap SMS-t ha levesznek róla vagy fizetnek vele. Ott meg írja, hogy hol és mikor történt. És az első ilyen SMS után nem telefonált be rögtön a bankba, hogy tiltsák le a kártyáját?
Valami itt sántít nagyon.
"csak kap SMS-t ha levesznek róla vagy fizetnek vele"
Nem feltétlenül, az OTP SMS szolgáltatása személyes tapasztalatom szerint elég ócska.
Ettől függetlenül tényleg nagyon figyelmetlennek kell lenni ahhoz, hogy ez megtörténhessen.
Nem nyomozzák ki. Ha magyar bankba utalják akkor tudják zárolni feljelentés alapján de tavaly jellemzően külföldi számlákra utalták, majd onnan tovább más számlákra és közben valami hajléktalan mindig felvette a maximálisan felvehető összeget.
Azt nem értem hogy a mai fejlett informatikai rendszerekkel hogy a rákba nem tudják blokkolni maximum a harmadik utalás megkezdése előtt a számlaláncolatot. Legalább az ellopott pénzek 80%-át vissza lehetne szerezni még ha lassan is.
Amíg a bankoknak nem lesz felelősségük ebben addig ezt nem is fogják megoldani.
Gondoltam, hogy külföldet írod.
Biztos van oka, hogy nem szigorúbbak az intézkedések. Ki tudja ki jár jól, kinek csurran-cseppen a hatalmi pozíciókban. Evidens.
Jellemzően a phising/vhising jellegű visszaèlèseknèl nem fizikai vásárlásokkal / készpénz felvètellel operálnak.
A megszerzett pènz fintech-eken viszik keresztül (pl. revolut feltöltèssel) vagy sokszor kriptotőzsdèkre vásárolják el a pènzt, onnan meg sok szerencsèt visszaszedni a világ másik felèről. felèről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!