Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pszihologiai szempontból...

Pszihologiai szempontból mikortól beszámítható egy ember? A jog mikortól tekint nem büntethetőnek valakit?

Figyelt kérdés

Egy enyhe autizmusban szenvedő ember aki képes dolgozni és önálló életet élni az jogi szempontból teljesen egyenlő egy egészséges emberel vagy ez enyhítő körülmény egy bűncselekmény esetén ?

Tudja valaki hol van húzódik a határ ahol már nem tekintünk valakit donteskepesnek?

2024. febr. 22. 23:10
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Amúgy egy pl itteni komment vagy missinger üzenet mennyire bizonyító erejű ?

Szerintem mindenki írogat mindenhol hülyeségeket személyes cheten tuti .

Meg ilyen névtelen oldalakon.amit ott leir az ember az nem feltétlenül valós vélemény vagy vallomás.

Bíróság hogyan tekint az ilyen uzikre?

Láttam jópár chat uzim ki volt masolgatva az anyagomba mikor beideztek de azt mondták nem képez külön bűncselekményt de mindenképpen megfogják mutatni az ügyészségnek.

2024. febr. 24. 20:59
 22/34 anonim ***** válasza:

Felhasználhatják, ugyanis ebből jól megállapítható pl a motiváció, illetve az, ha hazudsz nekik arról, mit miért tettél, megbántad-e stb.

A betegséged enyhítő körülmény, de ahogy lejött, nincs is diagnosztizálva.

Az pedig egyáltalán nem számít, hogy amiatt követted el. Pontosan tudtad, hogy nem helyes, amit teszel. Hogy pintosan nem voltál tisztában a joggal, az sem mentesít.

Én ezért nem küldenélek börtönbe, ha más gond valóban nincsen veled, viszont második alkalomnál már nem lenne mentség, úgyhogy a saját érdekedben és az ügy érdekében is keress fel pszichológust, pszichiátert és próbáld meg kezeltetni magad. Nem mondom, hogy lehetséges, de ezen állapot megszüntetésére törekedni kell.

2024. febr. 25. 16:07
 23/34 A kérdező kommentje:

Enis nagyon gondolkodom el kéne menni már csak azért is hogy itthon is megértsék miért olyan az életem amilyen.

Egy "normális" embernek nincs duhrohama aprosagoktol és nem szorong bármi változástol az életében.

Szüleim sose értetek miért nem barátkozom a többi gyerekkel vagy miért nem kerestem barátnőt egészen huszoneves koromig .

Azért mert nem ment.nekem aprónak tűnő dolgok is lehetnek isszonyat nehezek .

Pl sokszor olyan merges leszek 5 percig hatalmas onuralom kell hogy ne bántsam nagyon az illetőt aki azt a vétséget csinálta ellenem .de 5 perc után teljesen megnyugszom

Atol tartok én az eljárásom során egy szexragadozonak leszek beállítva a chat uzijeim alapján.

De azért mert én csak neten tudok ismerkedni.es azért inkább a fiatalabbak érdekelnek mert velük jövök ki,velük tudok barátkozni.

Sok fiatal barátom volt beszéltünk néha undi perverz dolgokat is (ezeket gyűjtöttek nekem ki a rendőrségen)

Szexuális viszonyom viszont csak 2 kiskorú lánnyal volt egyik a gyerekem

anyja lett .másik megmar 21 éves.

Lehet ez undorító egyesek szempontjából hogy én fiatalkorú lányokkal beszélgettem ilyen témákról de az autizmus miatt én szerintem szociális szinten 13 14 éves szintjén lehetek.

Szóval nálam ez a pedofil vágy inkább következmény.

2024. febr. 25. 17:59
 24/34 anonim ***** válasza:

Felesleges mentegetőzni, azt szerintem értsd meg, jobban jársz.

"Szexuális viszonyom viszont csak 2 kiskorú lánnyal volt"

Ha mindkettő legalább 14 volt, jogilag!!! nem gáz

2024. febr. 25. 19:05
 25/34 A kérdező kommentje:

Közben meg viszonylag egy rendes családi életet élek részt veszek az 5 éves lányom nevelésében

A volt párom elhagyott minket és egyedül maradtam vele de mint felelősségteljes szülő tudtam hogy ez egyedül számomra túl nagy feladat így bevontam az én szüleim is és önként átadtam nekik a szülői felügyeleti jogot .

Ha anno nem teszem meg most valószínűleg el is vettek volna tőlem a gyerekem.

És bár hivatalosan nem én nevelem atol meg hivatkozhatok rá is?

Mint humánus indok a felfüggesztett bunti mellet ?Hissz igazából neki fog súlyosan fájni és talán a lelki fejlődése is károsodik ha anyja után évekre elveszíti az apját is .

Igazából miatta nem akarok semmiképpen börtönbe menni.ha csak egyedül lennék tulelnek valahogy 3 4 évet is . De így kisgyerek mellet más.

2024. febr. 25. 20:05
 26/34 A kérdező kommentje:

Közben kértem időpontot pszihiaternel mert mostmár teljesen biztos vagyok az autizmusomban.szoval elvileg lesz hivatalos diagnózis a későbbi bírósági tárgyalásra.

Utána ha jól olvasom kervenyezhetem a leszazalekolast is ha olyan mértékű az egeszsegromlasom.amit egy bizottság fog elbírálni.60 százalék alatt már kapok pénzt munka mellet és akár helyet is.

Gondolom a bíróságon is százalékos

alapon fognak dönteni hogy mennyire voltam beszámítható,gondolom ott újabb pszihiateri vizsgálat kell külön.

Amúgy enis úgy érzem hogy csak részben vagyok beszámítható mivel az agyam máshogy működik .nekünk autistaknak ez a világ ahogy van traumatizalo.de igen ettől még valóban nincs jogom pedofil bűncselekményt csinálni ezt elismerem még akaratlanul se.

Csak ezzel kapcsolatban mennyire lesznek megértőek a hatóságok?

Amúgy

2024. márc. 13. 22:04
 27/34 anonim ***** válasza:
Semennyire. A beszámíthatóság nem ezt jelenti. Te pontosan tudtad mit teszel, ismerted a következményeket. (Ide most nem hozható fel, hogy "dehát nem tudtam, hogy a nézegetés js bűncselekmény", ugyanis a jog nem ismerete nem mentesít, azt úgy kell venni, hogy tudtad).
2024. márc. 13. 22:08
 28/34 anonim ***** válasza:

Röviden: Teljesen beszámítható voltál jogilag, ez nem kérdés.

Az autizmus enyhítő körülmény maximum.

2024. márc. 13. 22:09
 29/34 A kérdező kommentje:

27# azt nem tudtam hogy ennek ilyen következménye lehet.

ha tudtam volna nem buktatom le magam és nem írom ki nyilvánosan sehova.

Vagy nem is nézek ilyet.

Nyilván azt tudtam hogy társadalmilag ez erkölcstelen, de autistakent mi máshogy gondolkodunk és élünk + nekem még rátett a pedofil szexuális identitás is.mert végülis az se egy ördögi dolog hogy a fiatalokat látom szépnek ez is természetes dolog .

Sokszor gondolkodók enis hogy én voltam e a hibás,már rájöttem hogy semmi szükség nem volt a darknetre a sima neten is van olyan nem meztelen legális tartalom ami szép .pl ilyen tancolos bikinis Tik tok videók vagy gyerekmodelek bikinis képei stb .

Van ez a vagy de én legálisan akartam mindig is kielégíteni amennyire lehet .

Csak mint autista nem minden szabály magától értetődő nekem.

Nyilván a ne olj ne lopj ne eroszakolj szabályok érthetőek de pl az hogy nézni nem lehet egy monitoron valamit az már kicsit érthetetlen.

Szóval értitek nekem se egyszerű és ha egészségesnek születek nem kerülnek bajba állandóan.

2024. márc. 13. 23:20
 30/34 anonim ***** válasza:
Unalmas a mentegetőzés, én már esküszöm ezért bezárnálak...
2024. márc. 14. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!