Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Osztatlan közös tulajdon...

Osztatlan közös tulajdon megszüntetése per?

Figyelt kérdés
Aki volt ilyenben érintett, leírná, mi volt? Én szeretném indítani a pert, és kivásárolni a többi tulajdonost, fizetőképes vagyok.
2024. febr. 13. 14:30
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Mégegyszer írom, nem lesz árverezés! Nem lesz rá szükség, én vagyok a többségi tulajdonos, és szándékom, forrásom is van a többiek részének megváltására.
2024. febr. 14. 14:32
 22/35 anonim ***** válasza:
56%

"Mégegyszer írom, nem lesz árverezés! Nem lesz rá szükség, én vagyok a többségi tulajdonos, és szándékom, forrásom is van a többiek részének megváltására."

1. Azt nem te döntöd el, hogy lesz-e árverés, vagy sem, hanem a bíró.

2. Az a bírót nem fogja érdekelni, hogy te mit akarsz. Ilyen perekben nincs keresethez kötöttség. Az fogja érdekelni, hogy nem élsz-e vissza a jogaiddal, mások kárára. Az fogja érdekelni, hogy ne b.szhass ki a tulajdonostársaiddal.

3. Eleve, te nagyon sok mindent nem tudsz. Az ügyvédet meg akarod sóprolni, és erre jó eséllyel rá is fogsz faragni.

Egyáltalán nem biztos, hogy a közös tulajdont meg fogja a bíró szüntetni. Ha a tulaj-társaid szociális helyzete olyan, akkor te bizony, megszívtad.

Azt fogja mondani, hogy ha nem tetszik, akkor add el a részedet. De abban nem fog segíteni, hogy földönfutóvá tegyél másokat. Ha gondod van velük, akkor fordulj bírósághoz, de az nem megy, hogy te visszaélsz a joggal.

Ha pedig mondjuk mégis árverezés lesz, akkor az viszi a lakhandit, aki többet fizet, mert elővételi jogod ilyen esetben nincs, tehát te is max. pénzt fogsz kapni a végén, ingatlan helyett.

Annyit elárulok, ha nem ott laksz, akkor nem is fogja megengedni, hogy megváltsd a többiek tulajdonrészét (bekebelezés, törvényi tilalom), csak akkor, ha ahhoz ők is maradéktalanul hozzájárulnak. Ráadásul csak olyan áron, amilyet ők jónak látnak.

2024. febr. 14. 14:48
 23/35 A kérdező kommentje:
Röhejes vagy.
2024. febr. 14. 14:52
 24/35 A kérdező kommentje:
Kértem már, hogy ne írj ide, fogalmad sincs semmiről. Majd az ügyvédemmel konzultálok, ha kérdésem lesz.
2024. febr. 14. 14:53
 25/35 anonim ***** válasza:

Akkor miért itt teszel fel kérdést, ha egyrészt jobban tudod, másrészt úgyis az ügyvédeddel konzultálsz?

Jó, majd te megmondod a bírónak, mit ítéljen.

Legyen így.

2024. febr. 14. 14:59
 26/35 A kérdező kommentje:
Nem kérdeztem semmit, ha nem tűnt volna fel! Mindennel tisztában vagyok. Olyanoktól várok tapasztalatot, akiknek volt részük ilyen perben. Neked nem volt, az látszik, mert irtózatos nagy hülyeségeket írogatsz.
2024. febr. 14. 15:10
 27/35 A kérdező kommentje:
A pernek megvan a sorrendisége, nem én döntöm el, hogy mit ítéljen a bíró, hanem ez.
2024. febr. 14. 15:12
 28/35 anonim ***** válasza:
Amúgy te kihez beszélsz, okoskám? Mert itt többen is írtunk neked. Ez nem egy ember. Bár te mindannyiunknál okosabb vagy, hálistennek...
2024. febr. 14. 15:13
 29/35 anonim ***** válasza:
Megszüntetésnek van sorrendisége, de az elvi sorrend. A bíró dönt, hogy melyik módot választja, vagy, hogy egyáltalán választ-e? Mert ha olyan a felállás, hogy az ott lakók a megszüntetés okán hátrányt szenvednének, akkor nem fogja megszüntetni. Ha az egyikük bejelenti, hogy megszüntetésre alkalmatlan az idő, vagy szociális helyzetre hivatkozik, akkor buktál egy szép nagy adag pénzt. A pertárgy értéke meg a te tulajdonrészed piaci értéke lesz.
2024. febr. 14. 15:17
 30/35 A kérdező kommentje:
Hányszor írjam még le, hogy tisztában vagyok mindennel? Ti írogathattok itt, nem tudjátok a dolog pontos hátterét, igencsak csodálkoznátok, ha tudnátok, hogy mi vezette idáig. Nekem a többi opció is megfelelne, de sem a természetbeni megosztásra, sem a társasházzá alakulásra nincs lehetőség. Kizárólag a megváltás marad, én már szabadulni akarok ebből a pokolból bármi is az ára.
2024. febr. 14. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!