Ha lopásnál gyanúsítottként tagadsz, majd elítélnek, akkor nagyobb a büntetés, mintha bevallanál mindent?
50 ezer ft érték alatti lopás, volt rabosítás, kamerafelvételek, megtalált tárgy, stb.
Mindent tagadtam, mivel úgy mentem be a boltba, hogy már volt nálam egy db ilyen tárgy, amit ott vettem korábban, viszont eltettem még egyet. Kifele menet elkaptak, nagyon undorítóan bántam velem, cibált az őr az üzleten keresztül, amikor normális, szinte szó és cselekvésmentes magatartást tanúsítottam. Megalázóan üvöltött közben. Majd a kiérkező rendőröknek végig hazudott, hogy a csipogót én távolítottam el, amit megtalált, és az áru is eladhatatlanná vált. Közben nem is volt rajta csipogó, és hibátlan maradt a ruha.
Emellé a korábban vásárolt saját cuccomat is elvették.
A kiérkező 2 rendőr egyikén nem volt se név, se jelvény. Rabosítottak, bezártak cellába 4 órára, és előtte pucéran guggoltattak a mosdóban, hogy elrejtettem-e még bármit.
Végig tagadtam, mert azt gondoltam semmi bizonyítékuk nem lehet, de állítólag látszott a kamerán, hogy több terméket vettem el, majd egyel kevesebbet tettem vissza. Emellé szagolgatták a ruhát, és elmondták, hogy bolti szaga van, tuti itteni. (Ami volt rajtam az is bolti volt, otthon vettem fel, akkor volt rajtam először) azt bánom a legjobban, hogy sosem tartom meg a blokkokat.
Majd lejött a nyomozó és azt mondta négyszemközt, hogy ha loptam ha nem, inkább valljam be, mert büntetlen vagyok, és szabálysértés lesz csak, priusz nélküli pénzbírság max és megvan a papírmunka hamar.
Vitatkoztunk egy darabig, de azt mondta, ha nem vallom be, az esküdtszék úgyis talál bizonyítékot és rosszabbul járok sokkal, plusz mehetek tárgyalásra, kihallgatás, stb.
Loptam, undorító, vállalom, szégyellem is magam és azóta 0-24 ezen gondolkozom és a bezártság meg a teliszart, hányt szobák is undorítóak voltak, meg ahogy bűnözőként kezeltek, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogyha azt az egy terméket nem teszem el a próbafülkében, akkor is simán kiszedhettek volna a saját ruhámat levetetve, ami ottani volt.
A biztonsági őr viselkedése is megalázó volt, plusz a bolton kívülről cibált vissza, mindenki előtt, plusz a legalább 3-4 hazugság, hogy minél rosszabbul járjak. Persze nekem senki nem hitt. A rendőri névtelen intézkedés is és a belém beszélés is szánalmas volt.
Gondolkozom rajta, hogy érdemes foglalkoznom az üggyel, hogy a jogtalanul eljárt biztonsági őr vagy a rendőr is kapjon megrovást?
Illetve ilyen esetben érdemes tényleg vallani, vagy mi a teendő? A jogaim sem mondták el, nem telefonálhattam. Aláírattak velem mindent, gyorsan, hogy haladjunk, és azt éreztették végig, hogy csináljam gyorsan, és jobban jàrok.
(Nem siránkozni akarok, mert valóban loptam és megérdemeltem ami történt, de azt gondolom nem tehetik ezt így meg, ebben a formában)
"az esküdtszék úgyis talál bizonyítékot"
Idáig olvastam...
2
És ha nem ő volt? Ismerje akkor isbe?
#3 de ő volt, le is írta.
Ha nem lopott volna, akkor nincs is ügy, nem találhatnak bizonyítékot sem, ergo nem ítélnék el.
Ez nem a szíeszáj, h egy bolti lopást kamura ráhúznak valakire.
#5 “Benne volt a pakliban pedig, hogy rám húzzák a saját cuccom miatt is.”
Nem volt benne. A boltnak van egy leltára. Hiába van rajtad akár 10 ugyanolyan póló, mint amit a bolt is árul, ha tőlük egy sem hiányzik, akkor h mondhatnák már, h onnan loptad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!