Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Párom költözés miatt már nem...

Párom költözés miatt már nem tud visszamenni a volt munkahelyére. Kiszámolták, hogy 86nap szabadság van bent neki. Ha talál másik munkahelyet akkor ezt egybe kifizetik neki? Vagy pár napot?

Figyelt kérdés

2024. febr. 10. 15:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha GYESről megy vissza, akkor szerintem kivetetik vele.
2024. febr. 10. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell vegye, nem fogják kifizetni.
2024. febr. 10. 16:12
 3/8 A kérdező kommentje:

És ha 1hónap múlva talál más munkahelyet?

Akkor átviszi a szabikat az új munkahelyre?

2024. febr. 10. 16:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem kifizették, amikor váltottam. Viszont, nagyon kevés helyen teszik ezt.
2024. febr. 10. 16:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért nem ilyen egyszerű. Van egy érvényes munkaszerződése a párodnak. Hogy közben ti Gyuláról Zalaegerszegre költöztetek arról a cég nem tehet. Mikor vissza kell mennie dolgozni akkor jelzi a cég felé, hogy mi a helyzet és felmond mivel nem tudja ellátni a munkáját. Ekkor a cég kiadja szabadságát majd ha lejárt akkor megszünteti a munkaviszonyát. Hülye lenne kifizetni, semmi nem kötelezi rá.
2024. febr. 10. 17:08
 6/8 A kérdező kommentje:

Oké. De senki nem válaszolt még a kédésre.

X helyen dolgozik. X helyen van neki annyi szabi amit kiszámoltak. De elköltöztünk 400km-ol odébb.

Na most ha X munkahelyre már nem megy vissza, és ott felmond mert jövőhéten megy Y munkahelyre. Akkor mi lesz azokkal a szabikkal?

2024. febr. 10. 18:27
 7/8 Justinianus ***** válasza:
78%

Az új munkahelyet nem érdekli a dolog, sem fizetni nem fog a semmiért, meg nyilván négy hónapig szabadságon nem fogja tartani az új munkavállalóját.

Az ügyet a jelenlegi munkahelynek kell rendezni: Ha a munkavállaló a munkaviszony megszűnéséig az időarányos szabadságot nem kapta meg természetben, akkor azt pénzben kell megváltani, tehát kifejezetten kötelező a pénzbeli megváltás.

2024. febr. 10. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:
81%

Felmondott már? Mert nekem nem úgy tűnik.

Elvállalt úgy egy új állást, hogy a jelenlegi munkahelyével ezt nem közölte. Mégis mit vártok?

Elmondtam mi a dolgok elintézése.

2024. febr. 11. 05:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!