Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az osztrákok milyen jogon...

Az osztrákok milyen jogon zárják le önkényesen a kishatárt?

Figyelt kérdés

Rövid áttekintés, aki nem tudná miről van szó: Egy Sopronhoz közeli osztrák határfalu lezárta a kishatárt a magyarok elől, hogy ne tudjanak átmenni a magyarok a településen. Ezzel nem is lenne baj, mert oké, elegük van a turistákból, na de azt sem engedik át, aki konkrétan ott dolgozik és ezt igazolni is tudja.

Ezt hogyan képzelik? Milyen jogon zárják le önkényesen a határt egy EU-s tagország előtt? Tudtommal ehhez semmilyen joguk nincsen egy EU-s tagországgal szemben! Akinek most 30+ km-t kell kerülnie, az hogyan fog bemenni dolgozni?

2024. febr. 2. 15:33
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
11%
Görögös nő.
2024. febr. 6. 14:30
 32/39 anonim ***** válasza:
11%
Marokbatosz.
2024. febr. 6. 14:36
 33/39 anonim ***** válasza:
77%

Valami olyant olvastam, hogy igazából a megnövekedett teherforgalomból lett elegük.

Lehet tényleg az ott dolgozókat át kellene engedni simán.

Nem biztos hogy azt megtehetnék.

2024. febr. 7. 05:49
 34/39 anonim ***** válasza:
41%

#34: "Lehet tényleg az ott dolgozókat át kellene engedni simán."

A tényleg a településen dolgozók meg is kapják az engedélyt, az átmenő forgalomból lett elegük.

2024. febr. 7. 06:45
 35/39 Alex Fly ***** válasza:
8%
Nem zárták le a határt. Az eddigi kommentekkel ellentétben az utat sem. Mindössze annyi történt, hogy a gyalogos határátkelőn a rendeltetésének megfelelően gyalog kelhetsz át; autóval nem -ha azzal akarsz, keress egy autós átkelőt.
2024. febr. 8. 21:13
 36/39 A kérdező kommentje:
Alex! Az utat is lezárták az átmenő forgalom számára. Nyugodtan olvass utána. Tudom, hogy hihetetlen, de megtették. Most képzeld el milyen lenne az, hogy mész A-ból B-be, de egy falunál visszafordítanának, mert nem ott van dolgod. Gyakorlatilag most ez van ott.
2024. febr. 9. 03:45
 37/39 anonim ***** válasza:
76%
Nem tilos lezárni a határt. Ha én lennék kormányon még aknamező is lenne, hogy a disszidensek lábikó nélkül menjenek tovább.
2024. febr. 9. 07:31
 38/39 anonim ***** válasza:

"Belinkeled a törvényt, ami alapján erre joguk van? Mert szerintem nem fogsz ilyet találni. Csak mondom."

Hát ha nem fog ilyet találni akkor az eljárás jogszerű. Amit ugyanis nem tilos, azt szabad.

2024. febr. 9. 07:34
 39/39 anonim ***** válasza:

Nem tudom min kell felhaborodnod.

Te nem vagy osztrak! Nem laksz ott csak ott dolgozol.

Nem tetszik akkor koltoz oda es a problema meg van oldva.

Csak gondolom nem akarsz mert fizetni kell erte amit meg is ertek.

De akkor ne sirjon a szad

2024. febr. 9. 09:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!