Elfogadnátok az örökseget?
Apám meghalt.
Alkoholista volt, anyummal 4 éves voltam amikor szetmentek, elvaltak. Utána is zaklatta. Csodás gyermekkort csinált nekem....
Utoljara 23 éves koromban, majdnem 20 éve láttam utoljára.
Van egy bátyjám, ő sem szebben vélekedik róla.
Végül lett pár éve egy nője aki miatt letette a piát, egy nő miatt.... A gyerekei miatt nem...
Meghalt 1 hónapja lassan.
Csak készpénzt hagyott maga után. 3an vagyunk megjelölve örökösnek. Az új nője, Én és a bátyjám.
Sokáig úgy voltam vele kell a halálnak az a pénz, de aztán eszembe jutott ez a sok rossz, emlékek, sose támogatott hát akkor most kivenném a részem. Lássak már én is valamit belőle alapon.
A nője ki van borulva rám hogy ezt nem gondolom komolyan hogy 20 évig nem beszéltünk (jelzem 2 gyermekem van 1x nem hívott fel gratulálni hozzájuk, se egy névnap, szülinap( Batyjamat sem!) és én igy most mégis jelentkeznek a rám eső részre.
Nem autókról, nem ingatlanokról, telekről, sem semmivel nagyzolos dolgokról nincs szó, szimplán készpénz, amit akar az unokaira is fordíthatok, akiket sose látott a 19 év alatt :D de gáz ezt még leírni is.
Ti hogy döntenétek?
Jól érzem?
Vagy hagyjam az egészet a p.... ba?
Elfogadnám.
Ha esetleg később kiderül, hogy durva adóssága is volt, akkor is csak az örökség erejéig felel érte az örökös.
Indoklás:
Ha apaként nem teljesítette a kötelességeit, akkor ez most segít abban, hogy a halottra már ne annyira neheztelve gondoljál.
Ne úgy tekints az örökségre, mint csak apai örökségre, hanem mint az apai ág örökségére (része amit ősöktől örökölt).
Az élettársa se panaszkodhat kisemmizésre, mert a készpénz harmadát kapja, mellette meg az összes háztartási tárgyat. Neki is szerepe volt abban, hogy apátok felépülése után sem gyerekeit segítette, így semmi okod sincs arra, hogy örökrészed neki add.
Egyébként meg ha az örökséget visszautasítanád, akkor helyetted az öröklés rendjében gyerekeid kerülnének. A gyámhivatal lehet hogy nem is engedné, hogy gyerekeid örökségét visszautasítsd törvényes képviselőjükként eljárva.
45F
#13: „A gyámhivatal lehet hogy nem is engedné, hogy gyerekeid örökségét visszautasítsd...”
De ha nem csak simán visszautasítja az örökséget, hanem például konkrétan a testvére javára mond le, akkor a közjegyzőt szerintem már nem érdekelnék az örökösödési sorban következő gyerekek. Én ilyen módon mondtam le egy örökölt fél házrészről a testvérem javára, pedig akkoriban még kiskorúak voltak a fiaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!