Mit csináljak, ha a hókotró összebarmolta az autóm, és nem vállalja a felelősséget?
Hát ezt elcseszted. Ha igaz is a sztori, nem mész el, hanem lefényképezed, ill. kihívod a rendőrséget. Nem mész sehova, mert akkor már nem is lehet bizonyítani, hogy nem máshol történt-e...
De ha már ez volt, akkor készíthettél volna videofelvételt az egészről, még azt is felhasználhattad volna bizonyítékként, de most már kb. semmi nincs a kezedben, ill. védekezhet, hogy szabályos volt, te parkoltál szabálytalanul, vagy akármi.
Nem a rendőrséget, hanem a biztosítót kell hívni egy pár miliméteres festékhibáért. A bevered a kislábujjad az asztal lábába kihívod a mentőket? Mit csinálnak a rendőrök bilincsbeverik és letartóztatják?
Lehetséges rosszul volt beállítva a szórófej, amit egy erre szakosodott ember megállapít, majd a biztosító kifizeti a károdat. Nem a járőr.
És te annyiban hagytad?? Miért? Nem értem... miért engeded el ilyenkor?
7: járműveknél nincs biztosító, csak casco ha külön fizeted. A kötelező biztosítás ilyenekre nem vonatkozik. Ezt a betétlappal kell rendezni azonnal a helyszínen. Ha a vétkes elhajt, akkor rendörség kell, akik jegyzőkönyvbe rögzítik a tényeket, így van egy hivatalos lap, amivel már tudna foglalkozni az önkori vagy az útkezelő (azaz a vétkes).
Mégegyszer: kihívni a rendőrséget olyanra, aki szabályosan végzi a munkáját? Én úgy látom igaza volt a sofőrnek. Ha a szórófej rosszul van beállítva és felveri a sót a kocsikra vagy a járdára akkor a kérdező jogosult a kártérítésre.
Velem megtörtént ugyanez az autópályán a szélvédőmbe fúródott be a a só vagy akármi, és a biztosítóm állta. Eleve le sem tudtam volna állni hogy a sofőrrel vitatkozzam, vagy a rendőröket ráhívjam. Ki lett fizetve a kár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!