Legális nem az én nevemre és címemre kérni Áfás
számlát a boltban?
Figyelt kérdés
Régen amikor kisebb gyerek voltam akkor a Lidl-ben volt egy kártya készítő gép és bele írkáltam hülyeségeket is, sokszor olyan nevet, címet ami nem az enyém, se az anyámé akivel vásároltam és azt a kártyát adtam oda szórakozásból a boltosnak és azok a hülyeségek kerültek rá a számlára és senki sem szólt érte pedig a boltosnak ki is jelezte a gép azt a sok hülyeséget de nem mondta senki, hogy illegális. Hamarosan 18 leszek és folytatni akarom ezt a dolgot, kitaláltam mi lesz a következő. Ha egy amerikai vállalatnak a nevére és címére csinálom meg a Lidl appban a virtuális kártyát vagy kódot (mert elvileg már nincs gép, appban kell csinálni) és arra állítják ki nekem az Áfás számlát azokra a termékekre amiket én vásároltam saját pénzből és ahhoz a vállalathoz semmi köze az mennyire illegális? Gyerekkoromban senki se szólt, hogy ne csináljam, ezért is gondolom, hogy nem ütközik törvénybe. Nem lesz belőle bajom? Nem fogok börtönbe kerülni, nem kell bírságot fizetni a tettem után?
Egyébként Áfát visszaigényelni legális lenne ha felvásárolnék részvényeket és valamilyen mértékben tulajdonosa lennék az amerikai vállalatnak? Ha megpróbálnék Áfát visszaigényelni arra hivatkozva, hogy van tulajdonjogom a vállalatból mert felvásároltam részvényeket (amit tudnék bizonyítani) azzal nem sértenék törvényt?
jan. 27. 15:54
12/19 A kérdező kommentje:
“csak magánszemély vásárlók részére bocsájtható ki (B2C), értelemszerűen vállalkozásnak nem, hisz nekik nevükre, címükre és adószámukra szóló számla kell,
csak abban az esetben, ha bármely módon azonnal a vásárlás pillanatában történik a teljes vételár kifizetés (pl. bankkártya),
900.000 Ft-nál kevesebbet fizet a vevő.”
Ez konkrétan mit jelent? Nem tudom értelmezni, tanulási nehézségem van.
jan. 27. 15:55
13/19 A kérdező kommentje:
Mi a különbség a számla és nyugta között? Azthittem ugyanaz a kettő!
jan. 27. 15:57
14/19 A kérdező kommentje:
"értelemszerűen vállalkozásnak nem, hisz nekik nevükre, címükre és adószámukra szóló számla kell"
Tehát nem nyugtát hanem számlát kapok? Mi a különbség? Mit jelent ez?
"csak abban az esetben, ha bármely módon azonnal a vásárlás pillanatában történik a teljes vételár kifizetés"
Tehát mégiscsak nyugtát kapok mert ott abban a pillanatban fizetek készpénzzel vagy bankkártyával?
jan. 27. 16:14
15/19 anonim válasza:
Ennek mi értelme? Azt ugye tudod, hogy céges számlával teljesen mások a jótállási szabályok?
jan. 27. 16:32
16/19 A kérdező kommentje:
Mik azok a jótállási szabályok? De előbb légyszi a korábban feltett kérdésekre válaszoljatok!
jan. 27. 16:35
17/19 A kérdező kommentje:
Ez azt jelenti, hogyha vásároltam mondjuk egy vegafölt és később, vásárlás után veszem észre, hogy a doboza lyukas és folyik belőle és kosz is ment bele akkor hiába megyek vissza a boltba, nem lehet kicserélni és nem adják vissza a pénzemet mert cégesre vettem vagyis vállalati tulajdonba?
De légyszi a korábbi összes feltett kérdésemre is válaszoljatok!
jan. 27. 16:58
18/19 anonim válasza:
@17 Nem, ahhoz blokk is elég.
jan. 27. 17:01
19/19 A kérdező kommentje:
Jó, de a korábban feltett kérdéseimre légyszi válaszoljatok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!