Legális nem az én nevemre és címemre kérni Áfás számlát a boltban?
Figyelt kérdés
Régen amikor kisebb gyerek voltam akkor a Lidl-ben volt egy kártya készítő gép és bele írkáltam hülyeségeket is, sokszor olyan nevet, címet ami nem az enyém, se az anyámé akivel vásároltam és azt a kártyát adtam oda szórakozásból a boltosnak és azok a hülyeségek kerültek rá a számlára és senki sem szólt érte pedig a boltosnak ki is jelezte a gép azt a sok hülyeséget de nem mondta senki, hogy illegális. Hamarosan 18 leszek és folytatni akarom ezt a dolgot, kitaláltam mi lesz a következő. Ha egy amerikai vállalatnak a nevére és címére csinálom meg a Lidl appban a virtuális kártyát vagy kódot (mert elvileg már nincs gép, appban kell csinálni) és arra állítják ki nekem az Áfás számlát azokra a termékekre amiket én vásároltam saját pénzből és ahhoz a vállalathoz semmi köze az mennyire illegális? Gyerekkoromban senki se szólt, hogy ne csináljam, ezért is gondolom, hogy nem ütközik törvénybe. Nem lesz belőle bajom? Nem fogok börtönbe kerülni, nem kell bírságot fizetni a tettem után?jan. 27. 13:04
1/19 A kérdező kommentje:
Egyébként arra is légyszi válaszoljatok, hogy egyébként személyes vagy céges adatokat feltűntetni a nyugtán mi értelme van és milyen esetekben kötelező és miért?
jan. 27. 13:17
2/19 Justinianus válasza:
Annak mi értelme van, hogy neked adtak vezeték és keresztnevet, és van lakcímed, miközben ezek személyes adatok?
3/19 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy szórakozásból csinálom, vicces! Légyszives ne kérdéseket tegyetek fel a kérdésem alá hanem válaszoljatok a kérdésemre!
jan. 27. 13:52
4/19 anonim válasza:
Akkor miért nem egy kamu céget találsz ki?
5/19 anonim válasza:
Bár szabálytalan dolog fiktív számlákat kreálgatni, de amíg ezekkel a hamis számlákkal nem próbálsz meg csalás útján valamiféle nyereséget realizálni (pl. áfát visszaigényelni), addig a kutyát nem érdekli, hogy te milyen nevet meg címet íratsz rá az áfás számlákra. Addig kb annyit érnek, mint a monopoly játékpénz.
6/19 A kérdező kommentje:
Köszi! És egyébként ez kiknek kötelező és mi értelme? Mi történik ha valakinek kötelező ráiratni a valós adatait a nyugtára és ezt nem teszi meg?
jan. 27. 14:38
7/19 A kérdező kommentje:
És engem még az is érdekelne, hogyha az amerikai vállalat szerepel a nyugtán mint vevő az azt jelenti, hogy hiába az én pénzemből lett vásárolva, a vállalat tulajdonosa a megvásárolt termékeknek? Tehát például veszek a boltban egy doboz szójatejet, Monster energiaitalt, vegafölt és egy kiló burgonyát és akkor a nyugtán felül a termékek felett az szerepel, hogy "Vevő:" és az amerikai cég neve, címe, adószáma szerepel tehát hiába az én pénzemből van, ezek a termékek mind az amerikai vállalat tulajdonában vannak és ha magammal viszem a termékeket és megiszom, megeszem vagy főzök belőle akkor az lopásnak minősül mert azok nem az enyémek és nem kértem engedélyt a vállalattól, hogy elfogyasszam és felhasználjam a termékeket? Nem az én tulajdonomban lesznek a termékek hanem a vállalat tulajdonában? Ennek milyen következményei vannak egyébként? Meg hogyha a pénztáros rosszul gépel be valamit és nem egy kiló burgonyát ír be hanem két kilót akkor mondjuk emiatt nem mehetek vissza reklamálni például mert nem az én nevemen van a nyugta?
jan. 27. 14:57
8/19 anonim válasza:
Kezdem érteni. Szóval kizárólagosan a saját "szórakozásod", ami senki másnak nem szórakozás. Magyarán ez egy önkielégítési módszer.
9/19 A kérdező kommentje:
De légyszives a kérdésre válaszoljatok!!!
jan. 27. 15:13
10/19 anonim válasza:
Kérhetsz nyugtát.
“csak magánszemély vásárlók részére bocsájtható ki (B2C), értelemszerűen vállalkozásnak nem, hisz nekik nevükre, címükre és adószámukra szóló számla kell,
csak abban az esetben, ha bármely módon azonnal a vásárlás pillanatában történik a teljes vételár kifizetés (pl. bankkártya),
900.000 Ft-nál kevesebbet fizet a vevő.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!