Megbízási szerződésből keletkezhet biztosítási jogviszony, ha magam befizetem a járulékokat?
Minden esetben külön szerződést kell kötni a nyugdíjbiztosítóval, az államkincstárral, mert konkrétan kell megszabni mit fizetsz be mennyi időre.
Meg lehet csinálni, pár éve én is gondoltam rá amikor viszonylag kis bevételem volt csak hogy mellé teszek még pénzt a jövőre azzal, hogy befizetem a járulékokat amikkel a havi befizetésem magasabb lesz és így majd a nyugdíjnál később azt a magasabb összeget és a teljes időt veszik figyelembe. Azonban ez elég sokba kerül.
Neked ez lenne szerintem ami kell, a szolgálati idő vásárlása:
"A szolgálati idő és nyugdíjalapot képező jövedelem szerzése céljából köthető megállapodás
Aki nem áll biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban, vagy rá a biztosítás nem terjed ki, illetve, ha a biztosítása szünetel (pl. fizetés nélküli szabadság miatt), megállapodást köthet a nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő, illetve a figyelembe vehető jövedelem megszerzése céljából. A szolgálati idő és nyugdíjalapot képező jövedelem szerzésére irányuló, és a felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében folytatott tanulmányok idejének szolgálati időként történő elismerésére irányuló megállapodást nem lehet visszamenőleg megkötni. A nyugdíjjárulékot a tárgyhónapot követő hónap 12. napjáig kell megfizetni."
köszönöm. Nálam nem szolgálati idő kell. Az is jó lenne. Hanem biztosítási idő. Mert amit én rokkantsági ellátást szeretnék kérni, annak nincs köze a nyugdíjhoz, (tudtommal) hanem biztosítási idő kell. Tehát lett a Tb fizetve.
Ezt szerintem nem lehet megvásárolni. Viszont ebben az esetben ha ez a szogálati idő nem egyezik a biztosítási idővel akkor a válaszában foglaltak rám nem vonatkoznak, bár értékes a hozzászólása. Azt nem tudom hogyha valaki rokkantsági ellátást kap az majdan kaphat e nyugdíjat, hisz a rokkantsági ellátás alatt ugyan dolgozhat valaki, ha tud. Tehát ha mégis eléri a nyugdíj korhatárt akkor a rokkantségi ellátást szerintem megvonják. A kettő nem hiszem hogy kapható együtt, de ezt nem tudom. De ez lehet egy új kérdés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!