Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy ( két) rendőr fellök...

Ha egy ( két) rendőr fellök egy járókelőt parancsra, aki hanyatt esik és belehal, az gyilkosságnak számit?

jan. 16. 02:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

Egyfelől igazad van, másfelől meg az idézett szöveg eléggé nesze semmi, fogd meg jól (nyilván nem ez az egész bírói döntés, ítélet) Ok, hogy arrébb kell tenni, de nem fellökni, ami kiszámíthatatlan, hanem megfogni, és arrébb vezetni, vagy földre tenni, vagy őrizetbe venni, stb. Ez akárhogy is szakszerűtlen lépés volt.

Persze én is tapasztaltam már tüntetésen nem egyszer hatalom mámorában úszó rendőrt, aki kisebb-nagyobb túlkapásokat követtek el. De olyanról is tudunk, ahol egyszerűen csak képzetlenség vagy fáradtság vagy pánik ill. ezek együttes tényéből kialakulva okoztak súlyos balesetet. Gondolok itt a 2006-os szemkilövésre, ahol a rendőrök nem is ismerték igazán a gumilövedékek hatótávolságát, mert nem használtak, viszont túlterheltek voltak, mert elég rég ott voltak a "békés tüntetőkkel", akik a vízágyús kocsit gyújtották rájuk, vagy tankot vezettek a rendőr sorfalnak egy méter híján és ennél a konkrét esetnél meg felszólították oszlásra a tömeget, de ahelyett, hogy oszoltak volna, hirtelen sokkal több tüntetőt tapasztaltak, mert a másik - valóban békés tüntetésről abban az irányba távoztak, csak erről a rendőrök nem tudtak, nem értették, és valahol paráztak.

jan. 16. 13:32
 12/22 anonim ***** válasza:

“ nesze semmi, fogd meg jól (nyilván nem ez az egész bírói döntés, ítélet)”

Én is ennyit találtam, igaz nem végeztem hatalmas kutatói munkát csak megneztem egy két cikket.

“ Ez akárhogy is szakszerűtlen lépés volt.”

Teljesen igazad van. Nyilván a rendőrök sem így akarták. Fentebb írtam, videón is látni, rohadt rosszul jött ki a lépés. Pont egyszerre hármójuk ereje összpontosul, sz*r helyzet.

Aránytalanul nagy volt a keletkezett sérülés, nem volt jó intézkedés.

Ettől függetlenül, emberölésért elítélni a rendőröket( az ember nem halt meg) amit a kérdező szeretne, picit túlzás.

Sokkal jobb technikákat lehetett volna alkalmazni.

Rossz döntés, véletlenek sora és megvan a baj.

jan. 16. 13:45
 13/22 A kérdező kommentje:

"Nyilván a rendőrök sem így akarták. Fentebb írtam, videón is látni, rohadt rosszul jött ki a lépés. Pont egyszerre hármójuk ereje összpontosul, sz*r helyzet.

"

És?

Egy civil már a sitten ülne, a zsaruknak is kellene !

jan. 16. 13:47
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

“ Egy civil már a sitten ülne, a zsaruknak is kellene !”

Ez a feltételezés már alapjába baromság. Vannak esetek, amiket nincs értelme fordítva vizsgálni. Ilyen ez is.

Egy civil teljes más jogkörrel él, mint egy rendőr. Van ahol kevesebb, van ahol több joga van egy civilnek.

A férfi szándékosan ellenszegült a rendőri felszólításnak. A rendőrök ezért vele szemben testi kényszert alkalmaztak.

Fel kéne lassan mérni azt ésszel, hogyha ellenszegülsz a rendőri intézkedésnek annak sz*r vége lehet.

Kiment emberünk egy tüntetésre, ahol ellenszegült a rendőröknek. Ez bizony rohadt veszélyes. Meglehet sérülni elég könnyen.

jan. 16. 14:04
 15/22 A kérdező kommentje:

14

Igen, megölik a civileket a zsaruk.

jan. 16. 14:59
 16/22 anonim ***** válasza:

“ Igen, megölik a civileket a zsaruk.”

Jolvan. Úgy látom innentől teljesen felesleges értelmetlen fröcsögés.

Semmi érdemi érvet, forrást, semmi csak felesleges fúj gonosz rendőrök.

jan. 16. 15:04
 17/22 A kérdező kommentje:

16

Személyes tapasztalat volt, hogy lezárták a metrót ott felügyelt egy rendőr, teljesen normálisan megkérdeztem tőle, miért van lezárva a metró erre elkezdett kiabálni, mint az őrült meg hogy azonnal takarodjak el onnan, azt hittem nekem esik már!

Másik eset 2006ban oktogon villamosmegállóban vártam a villamost normál gyalogosokkal, erre közrefogtak minket kb 20 rendőr, ,nagy nehezen sikerült kimenekülni, egy résen, a többiekkel nem tudom mi lett, nem akartam megvárni, de akkoriban hallottam, hogy kismamát saját lakásánál betuszkoltak egy mikrobuszba és megverték jól gumibottal, majd kidoták!

Ez a tüntetés után volt nem a székháznál!!

Nem az észlényeket alkalmazzák körendőröknek!

jan. 16. 15:17
 18/22 A kérdező kommentje:
Úgyhogy ne gyere nekem a szöveggel hogy ilyen meg olyan jók a zsaruk!
jan. 16. 15:18
 19/22 anonim ***** válasza:

Tehát mivel neked van egy rossz tapasztalatod, amikor csúnyán beszélt veled egy rendőr.

Valamint hallottál egy történet, ezért a rendőrök megölik a civileket.

Te jó isten..erős következtetést vontál le.

jan. 16. 15:59
 20/22 anonim ***** válasza:

A rendőröknek az a munkájuk, hogy a bűnözők ellen fellépjenek. Ha a bűnöző ellenáll, akkor onnantól már az ő felelőssége, ha baleset történik. Legalábbis normális országokban. A nyugati országokban mostanában ennek eléggé ellene mennek, de ez lényegtelen, itt pont normális döntés született.

A rendőr nem saját jószántából állt ott a dühöngő tömeggel szemben, hanem a munkáját végezte. Az állam képviseletében.

jan. 18. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!