Valaki el tudja magyarázni érthetően, hogy miért követelnek ujjlenyomatot a személyi igazolvány készítéséhez?
Ez valóban Uniós szabály, ugyebár ebben az esetben még eljátszani se próbálta bűnöző kormányunk, hogy "ellenáll az Unió antidemokratikus törekvéseinek".
ettől függetlenül nekem is hamarosan lejár és nem fogok adni ujjlenyomatot, kényszeríteni nem tudnak rá, és a törvényben semmilyen szankció nincs rá - nem véletlenül.
Azért nem Alkotmány ellenes, mert jelenleg Magyarországnak nincs Alkotmánya.Alaptörvénye van, amit úgy változtatgatnak ahogy nekik tetszik. Ha valamelyik fideszes politikus nem akar egy emberi jogot betartania cégénél, hozat a haverokkal egy Alaptörvény módosítást. Ráadásul 3 éve vészhelyzeti kormányzás van. Azt csinálnak, amit akarnak.
Egyébként persze, hogy emberi jogokat is sért, de ez sose zavarta se a bűnöző kormányunkat, se a szintén bűnöző Uniós vezetőket.
Van akinek még tetszik is, hogy bármikor bárkinek az ujjlenyomatát oda lehet hamisítani egy tetthelyre, ha az illető nem tetszik a hatalomnak. Vagy hogy millió kamera figyel mindenhol,. vagy hogy a cégek és titkosszolgálatok is folyamatosan lehallgatják a telefonokat. Van sok ilyen agyhalott.
Ezért merik megtenni.
Én meg úgy vagyok,hogy adjon ujjlenyomatot a bűnöző. Régen ez így volt, ma tisztességes ember, a potenciális áldozat ad ujjlenyomatot, a bűnöző országvezetőknek. Megfordult a világ. De ha csak oda nem vonszolnak egy ujjlenyomat olvasóhoz és erőszakkal rá nem nyomják a kezem én nem adok nekik. Erről ennyit. Ezért nincs okostelefonom se és nem is lesz.
Valaki valahol kérdezte, hogy azért nem akarunk ujjlenyomatot mert csak, nem tudjuk megindokolni.
De meg tudom indokolni.
Például: semmilyen garancia nincs arra, hogy az ujjlenyomatommal nem élnek vissza. Hiszen a miniszterek bűnözők, ez éppen mostanában derül ki. És hiába váltják le őket és jön a "másik oldal" mert azok is mind bűnözők. És igen, ha nem tetszek a hatalomnak valamiért gátlástalanul vissza fognak élni az ujjlenyomatommal.
Arra sincs semmilyen garancia, hogy nem kerül cégek, más országok titkosszolgálatainak a kezébe. Ezeket az adatokat ugyanis ún felhőkben tárolják, amiket kb 3 perc feltörni egy közepes hackernek. Ráadásul a kormányszervek mind win10-11-et használnak, amik csak álcázva vannak operációs rendszernek valójában kémprogramok.
Csak az nem szerzi meg az ujjlenyomatunkat, aki nem akarja.
Szóval ezért nem adok ujjlenyomatot.
Ok. Elmagyarázom a célját, de elég egyszerű. A fénykép nem egy megbízható azonosító eszköz, hiszen sok arc megtévesztésig hasonlít egymásra, vagy tök szubjektív az azonosítási módszer. Ellenben az ujjlenyomat objektív azonosítási módszer.
Másfelől burkás nőknél sem okozhat gondot az azonosítás, nem háborodhatnak fel.
24: Ez a tipikus mese habbal. 30 éve nem gond se a hasonló karc, se burkás nő. Most lett gond hirtelen?? Még jól emlékszem, hogy ekkor a rohadékság, még Kádáréknak se fért a pofájára. Sőt. A '80-as években éppen arról szóltak egyes hírek, hogy ahol ujjlenyomattal szavaznak, jellemzően Afrikai és Dél-Amerikai banánköztársaságokban és diktatúrákban, ott az ujjlenyomat alapján indult vadászat a "rosszul szavazók" ellen.
Szóval hagyjuk ezt mesét.
ma 17:59
Ez nem valami bölcs érvelés. Tudod, a nyolcvanas években még könyves személyi volt, nem kártyás, pláne nem chipes. Szinte számítógépek se nagyon tudták akkor kezelni az ujjlenyomatos adatbázist, képzelem, hogy kartonban kotorásztak volna. Hát hogyne!
De ha sok ezer évig tök jól megvolt a nép kerék nélkül, akkor mi a fenének "vezették egyszer csak be", a kereket, miért nem kötélen huzigáljuk a kőtömböket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!