Valaki el tudja magyarázni érthetően, hogy miért követelnek ujjlenyomatot a személyi igazolvány készítéséhez?
"senki nem adott nekem arra választ, hogy erre miért van szükség."
Bűnüldözés.
Konkrétan senkit nem érdekel, hogy te mit szándékozol. Nem rád szabják az EU-s és országos törvényeket, nem körülötted forog a világ, bár lehet, hogy ez még nem tűnt fel neked.
Miért is lenne alkotmányellenes "több pontban"? Sorold fel, hogy szerinted melyik pontot sérti, és idézd kérlek! Csak mert most mondtál egy nagy lufit, de ha konkrétumra rákérdezünk, mindig kiderül, hogy belül üres, akármilyen nagynak látszik.
Ennyi erővel a név és a fénykép is "alkotmányellenes".
Vagy az szerinted miért nem, ha nem? Egyáltalán, a személyi nem alkotmányellenes szerinted?! ;)
Ekkora faxságot!
Az ujjlenyomatot már rég nem szabadna "aduászként" értékelni.
Kipróbáltam a ThinkPad-em leolvasójával, egy fimből vett trükköt. Annyit elárulhatok hogy szilikon és pillanatragasztó kell hozzá, és némi gyakorlás.
Simán átvertem.
Hát lehet, hogy feltaláltad a spanyolviaszt, de mégsem.
Azért más minőségben olvas le egy laptop, telefon, és más egy hivatalos. Ill. egy hivatalos személy előtt nem tudod eljátszani a gyurmás trükködet, na meg az anyag is más, ha hamis bizonyítékot akarsz készíteni.
Amúgy tény, hogy az ujjlenyomat elég gyengus, én vénaszkennert javasolnék, csak az még baromi drága, nem lehet minden rendőrnél.
#17-nek:
Nem gyurma hanem szilikon, és ha jól összetapogatod hogy rákerüljön a bőrödet borító zsír, bármin ott tudod hagyni az ujjlenyomatot. Kipróbáltam, tudtam másodlagos ujjlenyomatot is készíteni, és ha akartam volna, azt is másolhattam volna.
Ennyi.
Ismét #17-nek:
Tehát a lényeg:
Ha te otthagynád nekem az ujjlenyomatodat egy üvegen (eddig csak azzal kísérleteztem), akkor én készítek neked egy ojan szilikon-ujjat, ami a te ujjlenyomatodat fogja otthagyni azon, amihez nyomom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!