Ha egy bíróság megítélt pénzt és több mint egy éve lustálkodnak a végrehajtással, a körülbelül 20% inflációs károdon nevethet a bíróság és az adós?
Nem értem hogy nálad mi a probléma. Leírom hogy az én tudásom szerint hogy történik a pénz behajtása (lehet én tudom rosszul).
-Van egy jogerős bírósági végzésed ami szerint megítélték neked az xy összeget. (nem fellebbeztek - jogerőre emelkedett).
-Gondolom az alperesnek továbbra sincs pénze fizetni.
-Ezzel a jogerős végzéssel kellene keresned egy végrehajtót hogy hajtsa be az összeget.
-A végrehajtó összegzi a tőketartozást, perköltséget, végrehajtási díjat, késedelmi kamatot. Felkutatja az adóst, felszólítja vagy ha az erre nem reagál akkor megkeresi a munkáltatóját és kötelezi az érvényes bírói végzés alapján a tartozás törvényes kereteken belüli megfizetésére (max 50% ig terhelhető egy jövedelem).
Nem vagyok ennek menetével tisztában, lehet hogy a bíróság adja ki ezt a végrehajtónak, vagy neked kell keresni egyet. Az ügyvéded el fogja mondani a menetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!