Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kabaré a magyar házassági és...

Kabaré a magyar házassági és válási jog?

Figyelt kérdés

A házassági szerződés az a magyar szerződésfajta, amelynek megsértését semmilyen törvényes büntetés nem bünteti. Vannak országok, társadalmak, ahol a házassági szerződés megsértését testi büntetéssel is büntetik.

Másik nevetséges magyar jogi aktus a rá vonatkozó törvények miatt a válás.

A következő hivatkozások forrása: [link]

1. "A házasságot abban az esetben is felbontja a bíróság, ha ahhoz kizárólag az egyik fél ragaszkodik."

2. "Az eljárás befejezésekor a perköltségeket pernyertesség-pervesztesség arányban viselik a felek."

No most nézzük azt az esetet, amikor az egyik fél ügyesen, nehezen bizonyíthatóan, de nyilvánvalóan rendszeresen csalja a párját egy kedvezőbbnek tűnő, magának új házastársnak kinézett potenciálisan előnyösebb harmadik személlyel. Hogy realizálja a potenciális előnyt, az aktuális párjától meg kell szabadulnia. Erre tökéletesen alkalmas a magyar válóperes jog, mert elegendő kitalálnia pl. hogy idegesíti, hogy a jelenlegi házastársa eldobja a nem teljesen kinyomott fogpasztás tubust. Erre beadja a válópert, és annak ellenére, hogy a házastársának esze ágában sincs válnia, a magyar jog szerint 1. pont szerint elválasztják őket. És itt jön a kabaré. Mivel a válni nem akaró a vesztes fél, alperesként fizetheti 2. pont szerint a perköltségeket.

Nevetséges.

(Érdekelne az is, hogy a kommentelő már vált-e el és ha igen, ő, vagy a társa kezdeményezte-e a válást.)

2024. jan. 10. 01:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
23%
20 as folytatàsa. Rosszul ìrtam, nem nevetséges, hanem elszomorìtò,hogy bìròsàgokon emberèletek,gyermek sorsok felett döntenek nem odavalò emberek akik sem igazsagot sem jogot nem szolgáltatnak. Remèljük ez egyszer majd megváltozik ès az ilyen nem odavalò bìròk a nekik megfelelő helyre kerülnek.
2024. febr. 8. 21:00
 22/22 A kérdező kommentje:

Én tudom minden itt leírt dologra a magyarázatot, de azok, akik a magyarországi - szándékosan nem magyart írtam - törvényeket hozzák, olyan törvényt is hoztak, hogy ne lehessen büntetlenül kimondani az igazságot. Ők a jog hatalomérvényesítő, nem igazságszolgáltató szerepét alkalmazták.

A demokrácia sárba van tiporva. Nem csak a Színművészeti Egyetemen kell változás, hanem a jogi egyetemekben, intézményekben is. És még mielőtt azt mondanád, bigott istenhívő vagyok, jelzem, hogy nem, csak igen fejlett az igazságérzetem - ezt a csoportvezetőm írta x évvel ezelőtt a jellemzésembe a szocializmus alatt :)

... marad a kabaré ...

aug. 18. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!