Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Parkolási szabálysértés hogy...

Parkolási szabálysértés hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Kaptam egy levelet miszerint megállni tilos helyen parkoltam a kocsival. Be mentem a rendőrségre tisztázni ott viszont annyit mondtak az ajtónál, hogy most nincs senki aki ezzel foglalkozik és huzzak a picsába hangnemben elküldtek és annyit mondtak, hogy írjak egy nyilatkozatot, hogy én vezettem aztán küldjem be. Na most ha az én tulajdonomba van az auto és önként be sétáltam, hogy tisztázzam minek ez a cécó arról nem beszélve, hogy olyan helyen álltam meg ahol a mai napig folyamatosan sorban megállnak az autók ( társasház parkoló rész) padka mellett kb 300 méterre van egy tábla a villanyoszlopon ami nekem akkor háttal volt meg mindenkinek aki oda áll és érdekes módon nem büntetik meg őket én egyszer álltam meg ott mert nem volt hely erre tessék. Albérletben vagyunk ott a lakcímem viszont máshova szól nem vagyok oda be jelentve csak a szerződésbe van bele foglalva a nevem mint házastárs. Rám jár a rúd temetések, lakás elvesztés, új munkahely, óvoda kezdés egyszerüen nem tudok miből még ezekért is fizetni.

2024. jan. 6. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát, értem a mérget, de abban azért egyezzünk ki hogy ha ott volt a tábla hogy nem szabad megállni, akkor nem szabad megállni. Hiába állnak ott meg mások is.

És amúgy meg ha belegondolsz a KRESZ táblák az utánuk következő útszakaszra vonatkoznak (ha kint van egy 60-as sebességkorlátozó tábla, akkor az azt jelenti hogy onnantól 60, nem azt, hogy odáig volt 60), úgyhogy nagyon máshogy nem tud lenni, mint hogy a tárgyi útszakaszon mindig a "hátad mögött" van az útszakaszra vonatkozó KRESZ tábla.

Legközelebb azt az időt amit most a rendőrségen töltöttél, használd arra hogy szabályosan parkolsz és 3 percet sétálsz a célodhoz.

(Sorry, tudom hogy nem ezt akartad hallani.)

2024. jan. 6. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
csak nem Székesfehérváron történt az eset?
2024. jan. 6. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:

"és önként be sétáltam, hogy tisztázzam minek ez a cécó arról nem beszélve, hogy olyan helyen álltam meg ahol a mai napig folyamatosan sorban megállnak az autók ( társasház parkoló rész) padka mellett kb 300 méterre van egy tábla a villanyoszlopon ami nekem akkor háttal volt meg mindenkinek aki oda áll és érdekes módon nem büntetik meg őket én egyszer álltam meg ott mert nem volt hely erre tessék. Albérletben vagyunk ott a lakcímem viszont máshova szól nem vagyok oda be jelentve csak a szerződésbe van bele foglalva a nevem mint házastárs. Rám jár a rúd temetések, lakás elvesztés, új munkahely, óvoda kezdés egyszerüen nem tudok miből még ezekért is fizetni."

Ez a legkevésé sem fogja érdekelni a zsarukat.

ha valahol nem lehet megállni, akkor nem lehet megállni, mindegy, hogy előtted hányan állnak meg ott. És az se számít, hogy csak téged büntettek meg.

Várd mneg a határozatot és teljesítsd a fizetési kötelezettségedet. Kérjél részletfizetést.

Vagy ha nem értesz vele egyet, akkor tárgyalás tartását kérheted. Ott elmondhatod a saját verziódat.

2024. jan. 6. 15:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Nyilván én is tudom, hogy nem érdekel senkit sem milyen a helyzetem viszont ha be mentem, hogy vállaljam a felelősséget akkor miért kell lekezelően durva hangnemben elküldeni mert most épp senki nincs bent aki ezzel foglalkozna. Tisztában vagyok vele, hogy ki kellesz fizetni nincs mit tenni viszont az, hogy még a szembelévők is ott állnak meg a mi parkolónkba én meg álljak meg 2-3 utcával alrébb mi.
2024. jan. 6. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Most komolyan..2-3 utca? Te azért panaszkodsz, mert két utcával odébb kell megállni? Mennyi séta az? Kellemes tempóban 5 perc?

Tényleg lehidalok az ilyen embereken, hogy ezen problémázol..nehogy sétálni kelljen picit is. Szerintem irj kérvényt, hogy neked a lift ajtajában lehessen parkolni.

Tehát te leparkoltál az autoddal olyan helyre, ahol tilos. Minek mentél be? Te vezettél. Te hibáztál. Fizesd be a büntetést. Mit akarsz ezen tisztázni?

Te szabályt sértettél. Ők megbüntettek téged. Mit akartál ezen tisztázni?

“ miért kell lekezelően durva hangnemben elküldeni”

Erre milyen választ vársz? Van bunkó tanár, van bunkó pénztáros, van bunkó étel futár. Találkoztál egy bunkó rendőrrel(aki nem is biztos, hogy rendőr).

Nem kellett volna durván beszélnie veled. Ennyi. Megsimogatjuk a hátad, csúnya bácsi durván beszélt veled. Lépj tovább. Parkolj szabályosan, ne az alapján, hogy mások hogyan parkolnak.

2024. jan. 6. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!