Milyen szabályt sért az, ha két autó úgy parkol, hogy beszorítja az enyémet előlről és hátulról is és nem tudok kiállni?
A KRESZ-ben nincs akadályozás.
Ez egy kiegészítő füzetben volt leírva, de már jópár éve nem hatályos.
Valamit biztos rá lehet húzni, de én se tudom, mit.
4-es vagyok. Félreérthetően írtam, mert nem az akadályozás mint fogalom nincs a KRESZ-ben, hanem a leírt meghatározás nincs, sőt az akadályozás bármilyen meghatározása hiányzik nem csak ebből, hanem minden hatályos jogszabályból.
Viszont, meglepetés ért, most, hogy guglizgattam: sok év után tavaly ismét kiadták ezt a könyvet, ami tartalmazza a 3-as által írt meghatározást.
Ez nem hivatalos jogszabály, de régen, ismereteim szerint, közlekedési ügyekben a bíróságok is ezt vették alapul a döntéseikhez.
Amúgy a KRESZ-ben van egy ilyen kitétel, talán ezt lehet ráhúzni arra az esetre, ha rád állnak:
"3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
(...)
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon."
NÆZ tökéletes, amit írtál a végén, mert az valóban ráhúzható szerintem. Kerestem, csak nem találtam valamiért, béna voltam, pedig rémlett ez a szabály.
Egyébként igen, értettem, hogy úgy értetted, csak nem akartam szaporítani a szót azzal, hogy ha van is valahol, mint írod aKRESZben nincs az. De ha bíróságon alkalmazzák azt is, azz is egy jó "pont" akkor, köszi hogy kifejtetted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!