Autó vásárlása magánszemélytől hogyan?
Ahogy én tudom:
Adásvétetelit aláírása,átadja nekem a forgalmit
Kifizetem neki az árát,
Még aznap biztosítás kötés,
El kel vinni eredetiség vizsgára...
Majd ezek után okmányiroda...
Az eredetiség vizsgát a fizetés előtt csináld, hogy ne vegyél lopott autót.
"Az eredetiségvizsgálat értelme az, hogy ennek során a vevő megbizonyosodhat arról, hogy a megvásárolni kívánt jármű teljesen „tiszta”, származásához nem fér kétség. Épp e miatt a vizsgálat minden esetben meg kell előzze az adásvételi szerződés aláírását,hiszen csak ennek birtokában lehetünk meggyőződve arról, hogy többek között nem egy lopott autót veszünk meg."
Javaslom, hogy vigyél magaddal valakit aki ért is az autókhoz és meg tudja nézni hogy a műszaki állapota valójában milyen. Olcsón lehet már olyan eszközt is venni, amivel a festékréteg vastagságát is lehet mérni a karosszérián, ezzel ellenőrizhető hogy nem volt-e megtörve a kocsi majd javítás után újra festve.
A szerződésben rögzítsétek a kocsi állapotát és hogy mennyi időn belül vállalja az eladó hogy visszaveszi tőled a kocsit ha egy rejtett hiba jön elő, ne kelljen pereskedni feleslegesen, hogy 3 hét az még OK de 3 hónap az már nem.
De ahogy már írták ELŐBB az eredetiség vizsgálat és csak ha minden rendben van UTÁNA szerződés kötés. Ha kifizetted már nem mész semmire azzal ha kiderül, hogy lopott a kocsi. Te elveszted a kocsit is meg a pénzedet is.
,,Ha kifizetted már nem mész semmire azzal ha kiderül, hogy lopott a kocsi"
De bemutatta az iratokat..kezembe adta
A forgalmit,törzskönyvet, személyi igazolványát..
Hogy lehetne már lopott?
Pénzlehuzás ez is....
Meg már volt az előző tulaj akkor is vizsgája róla....3éve..
Semmit nem módosított rajta
Sziasztok...Végül én vittem el...
Sikerült találni egy a.kereskedésnél..
aki megcsinálta nekem.
Megkérdezte ,hogy ,,nekem lesz-e az autó?" Mondom igen...
És csak annyit csinált ,hogy lefotózta négy oldalról az autót...
Meg az alvázszám motorszám stb...
Azt már meg is volt kB 10-14perc papírmunkával..azt mehettem is
(18500ft volt)
Semmi komolyabbat nem néztek pl.: a festék mérés
#7 A festékmérést neked lett volna érdeked megcsinálni, nem a kereskedőnek. Ő úgy akarja eladni hogy te elhiszed nem volt megtörve, nem volt újra festve, nem volt javítva. NEKED kellett volna hogy kiderítsd, igazat mondott-e ő vagy az előző tulajdonosa erről.
Most már mindegy, ne nézd meg mert vagy felesleges vagy csak bosszankodnál, hogy miért nem nézted meg korábban.
Igen...
de ezt csak azért írtam példának ,mert így átverhet a tulaj is..
hogy ő megcsináltatja és nála van a papír róla...
2, vagy egy hozzá nem értő személy viszi be és ugyan így megcsinálják ezt (10 perc),hogy ,,minden rendben van"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!