Pénzt találtam random az utcán (20ezerft) és abban a pillanatban természetesen magamévá tudtam, lehet belőle valami ügyem?
Ha láttad/sejtetted volna, hogy ki hagyta el, akkor is erkölcsileg elítélendő csak, jogilag kikezdhetetlen helyzet, épp azért, mert simán rámondja az ember, hogy találta.
Ha neked ez lelkiismeretfurdalást okoz, akkor szerintem is adományozd el. Ha nem okoz lelkiismeretfurdalást, akkor meg használd egészséggel.
Hiába adnád le bárhol, ez nem egy személyes tárgy, aminek valamilyen úton-módon beazonosítható a gazdája, így bárhová adnád is le, nem kerülne vissza az eredeti tulajhoz. Hogy is kerülhetne? Bárki állíthatja, hogy elhagyta a pénzt. Így ahová beadod, ott fogja valaki zsebre vágni jó eséllyel.
Pedig akármit is gondolsz, bizony szabálysértést követtél el, tulajdon elleni szabálysértést. Ha 50k fölött lett volna az eltett pénz, azzal pedig már bűncselekményt követtél volna el.
#2 "Nem. A pénz innentől kezdve a te jogos tulajdonod képezi."
Bocs, de ezen jót nevettem :)
@3 ezt mindenki tudja
Csak mindenki lesza..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!