Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasság során megvettük fél...

Házasság során megvettük fél áron (áron alul) a ferjem szülei házát de mint kiderült csak a ferjem nevere írták és örökségként. Én anno akkor szültem amikor ez történt, válaskor kitehet a házból a gyerekkel? a többi lent

Figyelt kérdés

Ezután a szülei ráirták anno az összes vagyonukat ami azt jelenti hogy:

még egy lakást és egy fél tanyasi házat-amiben ők laknak jelenleg.

A házasságunk megromlott amit most nem szeretnék részletezni, és válni fogunk.

Bölcsis kisgyerekkel , részmunkaidőben dolgozom, a bíróság megitélheti nekem azt hogy lakhassak ha nem is hosszútávon (mert a célom külföldre kimenni) de egyelőre a házban vagy a lakasban való a gyerekkel?

Természetesen teljes munkaidős munkát keresek, es van valamennyi felretett penzem is ugyanúgy mint a ferjemnek, de a lakhatás a nagyobb kérdés most.

2024. jan. 3. 12:11
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
57%

Váláskor a bíróság döntést hoz a vagyonfelosztásról és a gyermekek elhelyezéséről is, ha neked ítélik a kicsit, akkor nyílván nem rakják ki az utcára veled együtt, de még ha nem is lenne gyereketek, akkor se.

Ezt olvasd el, mielőtt az ügyvédeddel beszélsz:

[link]

2024. jan. 7. 18:07
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Akár még úgy is megegyezhettek, hogy a házat neked adja (vagy a gyereknek) ahelyett, hogy évente fizetne gyerektartást. (Ez persze a gyerek korától és a ház értékétől függ, de semmilyen esetben nem kizárt az "értékegyeztetéses" megállapodás.)
2024. jan. 8. 05:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!