Házasság során megvettük fél áron (áron alul) a ferjem szülei házát de mint kiderült csak a ferjem nevere írták és örökségként. Én anno akkor szültem amikor ez történt, válaskor kitehet a házból a gyerekkel? a többi lent
Ezután a szülei ráirták anno az összes vagyonukat ami azt jelenti hogy:
még egy lakást és egy fél tanyasi házat-amiben ők laknak jelenleg.
A házasságunk megromlott amit most nem szeretnék részletezni, és válni fogunk.
Bölcsis kisgyerekkel , részmunkaidőben dolgozom, a bíróság megitélheti nekem azt hogy lakhassak ha nem is hosszútávon (mert a célom külföldre kimenni) de egyelőre a házban vagy a lakasban való a gyerekkel?
Természetesen teljes munkaidős munkát keresek, es van valamennyi felretett penzem is ugyanúgy mint a ferjemnek, de a lakhatás a nagyobb kérdés most.
Azt tudod bizonyítani, hogy utaltatok pénzt, és azt is, hogy felújítás volt az ingatlanon. Ennek a fele pedig visszajár. Egy dörzsölt, ingatlanjogban és/,vagy válásban hétpróbás ügyvédet keress, ajánlás alapján. Lehet, hogy az óradíja drágább, de milliók múlhatnak rajta.
Egyébként igen, megítélhetnek neked (illetve a közös gyereknek!) lakáshasználatot, de kvázi albérletet kell fizetned érte.
Vaaaagy: rendezze a gyerektartást egyben, és a lakást írassa a gyerek nevére! Így ugyan nem kapsz gyt-t, meg a gyámügy beleszól, hogy mit tehetsz a lakással, de lenne hol lakni.
Viszont: az albérlőket se könnyű kitenni.
#5 vagyok. Azért írtam így le amit, hogy látszódjon mennyire abszurd ez az egész. Mint írtam, nem vagyok jogtudor, de ez még laikusként is bűzlik.
Még annyi, hogy nekem is van örökségem, valakiknek meg kellett halniuk hozzá. Ha ez az esetetekben nem így van, ez a rész is bűzlik.
Nem eszik olyan forrón kérdező, azonnal konzultálj ügyvéddel.
Hát ha adásvétel volt, azt neked is alá kellett írni. Volt ilyen, vagy nem volt? Ha nem volt, akkor kb. semmi esélyed. Mert hogy utaltál pénzt, arról ennyi idő után már nemigen vannak meg a bizonylatok. Ha meg közös számláról történt az utalás, az megint gázos.
Azért annak csak fel kellett volna tűnni, hogy nem írattak alá veled semmit.
"10azt hogy a nevére írták/ ajandekozták a fiuknak."
De nincs örökség, amíg élnek. Az addig simán a vagyonuk.
16" már megvan a papír hogy ajándékozás néven megtörtént, és nem úgy ahogy megbeszéltük.
Az évek alatt küldött pénzt nem tudom bizonyítani mert megbeszéltük es a családjában megbízik az ember. Nyilván azt gondoltam örökké együtt leszünk és ezzel a részével nem foglalkoztam.
Házfelújítás bőven volt, belső újítások, tető, csatorna amit közösen finanszíroztuk /volt amit csak én/ de volt amiben ö dolgozott többet mert akkor született a kicsi, de bizinyitani csak a külső valtozasokat tudjuk, ami valljuk be nem olyan hú de sok.
Ha vevokent nem szerepeltel sz adasvetelibrn ,csak fizettek erte,akkor o a tulaj egyetrelmuen.
Egyszer nslam is msjdnem elhatszottak,csak az ugyved fogyelmeztetett szerencsere. Csalad regi ugyvedje,ismeri a mocskos csaladom.
19# Nem tudom ki tette at más kategóriába, sajnos..
18# en nem vagyok sehol -az ajándékozásban nem szerepel sehol sem a nevem- nyilván at lettem verve.
A pénzért nem fogok jarkalni mert nagyrészt nem bizonyítható, a kérdés hogy még nincs véglegesitve a válás, ha elvalunk lakhatnek a 3dik házba a gyerekkel , a bíró megitelheti nekem es a gyereknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!