Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » "Ellophatom" a családi macskán...

"Ellophatom" a családi macskánkat?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a macskák anyám nevén vannak, az állatorvosi kiskönyvben az ő neve van, de nincs chipük. Mindkettő benti macska.

Ha elköltözöm és engedély nélkül magammal viszem őket, az így mindenképpen bűncselekmény, ugye? Én fizetem az orvosi ellátásaikat általában, én vagyok velük a legtöbbet, így gyakorlatilag az én macskáim, nem szívesen hagynám itt őket. Ez így egyeltalán lopásnak számít?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2023. dec. 30. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg annak számít, de mivel nem valami tobbszazezer vagy milliós értékű tenyészmacskákról van szó így nem számít kiváltképp súlyos bűncselekménynek. Polgári peres ügy. Tehet feljelentést.
2023. dec. 30. 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A saját házadban tarthatsz majd macskákat amik a tieid. De istenigazából ez anyádon múlik, hogy elengedi-e őket. Az emberek nem nagyon törődnek, hogy kinek a nevén vannak az állatok, inkább azon, hogy kinek a házában él és csak utána jöhet az a kérdés, hogy kell- e neki az állat.
2023. dec. 30. 15:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Volt velem hasonló.

A nőnek volt egy kutyája, neki vettem.

Lelépett de a kutya neki nem kell.

Én meg mondtam kössz de nekem se, vigyed.

Nem viszi.

Velem élt még a kutyus 2 évet, 16 éves lett haldoklott... Megszakadt a szívem de elvittem elaltatni.

És akkor az állatorvos az adatok alapján rendesen felhívta a nőt, elmondta neki a tényeket és engedélyt kért az altatásra.

Ez úgy módosítható, hogy a kövi oltásnál te viszed az állatot és a rendelőben átiratod az állat csipjének az adatait, mint a tulajdonos és a telószám.

2023. dec. 30. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

"A nőnek volt egy kutyája, neki vettem.

Lelépett de a kutya neki nem kell."

Ez milyen nő már? Te jó Isten....Te egy ilyen szívtelen féreggel éltél egy háztartásban?

2023. dec. 30. 16:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

4.

Igen...

Gondold el milyen a gyerekelhelyési per egy ilyen lelketlen féreggel szemben.

2023. dec. 30. 16:45
 6/8 anonim ***** válasza:

"Igen...

Gondold el milyen a gyerekelhelyési per egy ilyen lelketlen féreggel szemben."

Tudom, nekem is volt szerencsém egy ilyenhez. Igaz nem az én gyerekemről volt szó hanem az övéről. A gyerek az apjánál volt 14 éves koráig. Amikor jöttek a kamaszkori kisebb problémák vele az apjánál (mint minden gyereknél ennyi idősen) akkor a láthatáson mikor nála volt akkor hergelte a gyereket az apja ellen pusztán azért mert ő utálja és kész. Na most hétvégi anyukaként nem nehéz eljátszani a szent fasza anyukát aki megvédi a kis porontyot, csak ugye ez nem gyereknevelés hogy bármi konfliktusa van az apjával akkor mindig a gyereknek adunk mindenben igazat anélkül hogy érdekelne a valóság. Persze amikor eldöntötte hogy elhozza tőle a gyereket 1 hétig volt entyem-pentyem utána nekem hisztizett hogy "ő szereti a gyerekét nagyon nagyon nagyon, de azért neki ez egy nyűg hogy itt van és pont roszkor van itt" Azt hittem pofánrúgom a hülye rbancát hogy ilyeneket mond a saját kölykéről azok után hogy én mentem el vele "biztosítani" a gyerek elköltözését az apjától. Már bánom azt a napot, mert szegény kishavernak tettem gallyra az életét ha ez mellett a boszorkány mellett kell felnőtté válnia.

2023. dec. 30. 17:44
 7/8 anonim ***** válasza:

6.

És ezt ezrek élik át hétről hétre.

Apaként, felősség teljes szülőként csak azért, mert anyuka elunta a jólétet.

2023. dec. 30. 17:54
 8/8 anonim ***** válasza:
De most komolyan nem tudsz szót érteni édesanyáddal a macskáitok ügyében? Szerezz be neki egy kismacskát és akkor már rögtön nem lopás lenne, hanem "csere" és senki nem marad macsek nélkül.
2023. dec. 30. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!