Öröklés hogy van ez esetben?
Egyedüli gyerek vagyok, szüleim régen elváltak. Apámnak lett másik házassága, gyerekük onnan nem született. A mostani feleségének nincsen gyereke, tesója, unokatestvérei pl vannak.
Arra vagyok kíváncsi hogy ilyen esetben ki örököl mennyit?
Apám után a haszonélvezeti jog úgy tudom a feleségé (közösen lakott ingatlan képezi az örökség nagy részét), de a gyerek kapja ilyenkor majd az 1/2 részét, a másik 1/2 tulajdonrész a feleségé (+ a haszonélvezeti jog)?
Illetve ha ugyan ebben az esetben a feleség hal meg előbb, az ő részét telibe az apám örökli, vagy kap belőle a tesója is, unoktesók akár vagy nem tudom. Hogy van ez?
Úgy tudom a házastárs haszonélvezeti jogot kap a közös lakásra és egy gyermekre jutó részt a vagyonból, vagyis ebben az esetben felét.
Ha a feleség hal meg előbb, neki nincs gyereke, a szülei sem élnek már, akkor a házastárs a törvényes örökös, oldalági rokonok csak akkor örökölnének, ha házastárs sem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!