Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az exem beközölte hogy terhes...

Az exem beközölte hogy terhes tőlem és azóta zaklat. Meg hogy majd a hatóságok felkeresnek és fenyeget mindennel. Mondtam neki az apaságit. Mi a teendő? És hogy megkapom a büntetésem azért hogy nem vállalom az állítólagos gyermekem

Figyelt kérdés
2023. dec. 16. 23:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Semmi. Apaságit lehet majd kérni, ha megszületik a gyerek, de ha a tiéd, akkor gyerektartást kell majd fizetned ebben biztos lehetsz. Ja és sztem az apasági sincs ingyen.
2023. dec. 16. 23:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Apaságit fog indítani. Ha bebizonyosodik, hogy a tiéd, akkor fizetned kell a gyerektartást és a perköltséget is csengetheted a DNS teszttel együtt. (Az nem zaklatás, hogy értesít arról, hogy gyereked lesz és tájékoztat a következményeiről.)
2023. dec. 17. 00:13
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
Perkelhetsz jó sokat.
2023. dec. 17. 07:54
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
#2 sztem az apasági tesztet az apának kell kérnie, ha szte nem az övé a gyerek, nem az anyának kell bizonyítania. Különösen, ha párkapcsolatban is voltak.
2023. dec. 17. 10:04
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
#4! Az anya kérheti, mert az apa nem látja el apai kötelességét. Az apa mire fel kérje? Ha nem házasok (gondolom, nem), a kérdező nem vette a nevére, akkor nincs semmi, amit neki cáfolnia kéne. Érted. Ez olyan, mintha bejelentené egy random gyerekről, hogy nem az övé. Ő úgy tehetne apaságit, ha tudná, hogy ő az apa, szeretné gyakorolni apai jogait, amit az anya akadályoz. A leírás alapján nagyon nem erről van szó.
2023. dec. 17. 10:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Csak a HIVATALOS apasági keresetbe menj bele, az ilyen magán DNS izékbe semmiképpen. Egyrészt bazinagy azoknál a tévedési kockázat, másrészt a legszemélyesebb adatok visszaélésére is alkalmas, erről valami tanulmányt is hallottam.

Tehát bíróság kötelezzen, stb. és úgy. nyilván meg lesz a költsége, de azt akkor kell fizetned, ha tiéd a gyerek, de akkor is lehet, hogy csak a felét, ill. ha nem a tied, akkor neki kell fizetnie az egészet.

Viszont ha belemész, hogy elismered, csak hogy hagyjon már, akkor azzal lehet, hogy spórolsz pár tízezret, de fizetheted a gyerektartást, ill. egyebeket, és a hagyatékodból is részesül egy gyerekrésznyit.

Én úgy gondolom, ha te vagy a gyerek apja, akkor igenis tényleg tartozol a gyerektartással, stb. de azért előtte tisztázni kell, hogy nem csupán arról van szó, hogy be akar palizni. Ha aláírsz bármit, hogy a tied, akkor már ba szhatod, hacsak nem tudod bizonyítani, hogy kényszer hatása alatt írtad alá.

2023. dec. 17. 11:12
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Tehát perelni van lehetősége, apasági keresetet nyújthat be, ekkor bíróság kötelez téged a DNS tesztre, és az eredmény függvényében dönt a bíróság, hogy most mi a pálya.

A sufni szarokba tényleg ne menj bele, ne fogadd el, ahogy azt se, hogy valahonnan szerzett mintát tőled, és stikába megcsinálta, és lobogtatja a papírt, hogy te vagy az apa. Ez nem bizonyíték, az a minta lehet mástól is, a teszt is lehet rontott is.

2023. dec. 17. 11:16
 8/15 anonim ***** válasza:
48%
#5 adott egy nő, aki párkapcsolatban él egy férfival. Szakítanak, de még a nő teherbe esik és azt állítja, h az ex padija az apa. Itt nem a nőnek kell bizonyítania, h a férfi az apa, hanem a férfinak, h nem ő. Ilyen esetben soha nem a férfi szavára adnak, hanem a nőjére. Majd ha van hiteles dns teszt, akkor adnak igazat a férfinak.
2023. dec. 17. 13:14
 9/15 anonim ***** válasza:
82%

#8! De könyörgöm, ki beszélt arról, hogy kinek adnak igazat? Arról van szó, hogy a kérdező nem sétálhat be a bíróságra, hogy csókolom, ha egyszer majd születik egy Józsika, annak nem én vagyok ám az apja, mivel hivatalosan senki nem "vádolta" ezzel. Ez csak akkor lenne lehetséges, ha házasok lennének, vagy apasági nyilatkozatot tett volna, mert akkor fizetnie kell, amíg be nem bizonyosodik, hogy nem ő az apa.

Jelenleg hivatalos értelemben nem apa. Ha apasági során bebizonyosodik, hogy ő a biológiai apa, akkor visszamenőleg is fizetnie kell.

2023. dec. 17. 13:52
 10/15 anonim ***** válasza:
Hát apa leszel. Gratulálok. A te exed, akkor neked van új párod, neki az sincs. Gratulálok.
2023. dec. 17. 21:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!