Örököskémt a hagyatéki hitelező miért kezel adósként, és küld fizetési felszólítást, ha az örökség nulla?
Nem voltam kezese sem, és az adosagairól is a hagyatéki leltárból értesültem.
Az öröklési bizonyítvány kimondja, hogy egyedüli örökös vagyok, továbbá hogy elhunyt nem hagyott örökül semmit.
A leltár során 5 hitelező jelentkezett, a sorban utolsó pedig levelet küldött, egy fizetési felszólítást. Adósként kezel, felszólít, hogy 15 napon belül haladéktalanul fizessem be, máskülönben végrehajtást kezdenek.
Nem ismerik a törvényt? Vagy csak bepróbálkoznak, hátha valaki nem tájékozott, és fizet, mert megijed?
Egyébként, ez így nem illegális gyakorlat?
Jól gondolom, hogy ismerniük kell a hagyatéki bizonyítványt? Mint hagyatéki hitelező, a társaság részére is küld a MOKK levelet. Vagy nem?
Komolyan kérdezem, jelentsen fel őket? Nem hiszem el, hogy ez ne bepróbálkozás lenne... hány embert húznak le ilyen módszerekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!