Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miez a rész a személyi igazolv...

Miez a rész a személyi igazolványon?

Figyelt kérdés
A személyi igazolvány hátulján van egy nagyon hosszú, apró számsor az okmányazonosító alatt, kiállítási dátum felett. Az mi? Sehol nem találom a neten, hogy az mi lehet. Változhat az a számsor személyi igazolvány megújításánál? Mi az pontosan?

2023. dec. 14. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a nyomdához lehet köze, valami gyártási azonosítószám lehet, hogy hol-mikor készült.

Ha mondjuk kiderül valami gyártási hiba, akkor vissza lehessen követni.

Nekem a személyimen és a jogsimon majdnem ugyanaz a szám, csak az utolsó 9 jegyű számban van eltérés. (Ugyanott csináltattam pár hónap eltéréssel)

2023. dec. 14. 20:03
 2/5 A kérdező kommentje:
És ez teljesen biztos? Miből gondolod, hogy gyártási szám?
2023. dec. 14. 23:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem, csak tipp.

Abból gondolom, hogy régebbieken rajta volt, hogy ÁNY Nyrt, ami az Állami Nyomda.

[link]

A bankkártyámon most is rajta van és mellette egy hasonló számsor.

2023. dec. 15. 00:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Ha nem biztos és tipp akkor nem biztos, hogy az. Biztos válasz kellene valaki olyantól aki hivatalban dolgozik, állami személy és ért ehhez.
2023. dec. 15. 01:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg ezt az ábrát, amihez hasonlót többet is találsz a neten:

[link]

Az adott számsorra sehol semmit nem írnak, és ez nem lehet véletlen. Arra utal, hogy ez nem rád vonatkozik, semmilyen formában nincs hozzá közöd, a mérete miatt elolvasni se fogják sehol ügyintézésnél. Egyszerűen csak az igazolványra vonatkozó technikai adat. Azaz, nem hozzád kötődik, hanem az adott igazolványhoz, és másik igazolványon másik szám fog szerepelni.

2023. dec. 15. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!