Támogatja Ön, Te, Maga (mindenki ossza be magának), hogy a parkolási díjak arányosak legyenek a járművek méretével, súlyával, teljesítményével, szennyezőségével?
Ez most nem a teljesen elektromos autók ingyenes parkolási lehetősége, hanem a nem elektromos autók új díjszámítása.
Arra gondolok, hogy ez már felmerült mint ötlet és van, ahol Magyarországon is alkalmazni fogják, hogy a teljesítményadóhoz hasonlóan a parkolási díjak is el fognak térni attól függően, hogy a delikvens milyen járművel veszi igénybe a parkolóhelyeket.
Vannak városok, ahol ezt szabályba foglalják majd és nyilván valahogy megoldják a megfelelő ellenőrzést, díjszámítást.
Van már most is különbség, de kategóriánként.
A személyautók kategóriáján belül is eltérnek majd a díjak. Eszerint egy kis méretű és 1.2 - 1.6-os, vagy 150 lóerőnél gyengébb autóra kevesebbet kell majd fizetni, de viszont egy nagy méretű SUV-ra, városi terepjáróra, pickupra, furgonra többet.
Még kérhetek autó típusokat is, tehát melyik válaszoló milyen autóval jár? Úgy értem, kis kategóriás, alsó-közép, középkategóriás, felsőkategóriás, SUV, városi terepjáró, pickup truck, furgon és mellé köbcenti/teljesítmény adatot?
Köszönöm.
Nem értek vele egyet.
Az elfoglalt parkolóhelyek száma alapján kelljen fizetni. Aki befér egy helyre, annak egy jegyet kelljen fizetnie.
Nem támogatom.
Azt viszont támogatnám,hogy a gépjármű adót befolyásolja egyszerre a súly is és a teljesítmény is.
Egy nehéz nagy teljesítményű BMW X7, jobban terheli az infrastruktúrát, mint egy kicsi Golf GTI.
1. Az interneten tegeződünk.
2. Az állam tehet arról, hogy az autó szennyezőssége csak nagyon sokadik szempont, s az van elöl, hogy olcsó legyen, keveset fogyasszon, s minél később essen szét.
Pont hogy nekem kéne ezért fizetni, mert nem tudtam olyan autót venni, amilyen akartam, mert csillagászati összegnek tűnnek az árák az átlag magyar polgárnak.
3. Egy autó egy fix helyet foglal el parkoláskor. Teljesen mindegy, hogy mekkora, milyen nehez, stb. Ennyi erővel színhez is köthetnéd.
Saját autóm nincs. A család kocsiját apám vette. Egy régebbi Dacia Duster használtan, mert a mezőben kell a 4×4, és csak ezt engedhettük meg.
A delikvens bűnelkövető személyt jelent.
Egyébként volt már ilyen ötlet, hogy teljesítmény alapján adóztatnak, asszem luxusadó volt; csak hát kiderült, hogy pont a szegényebbek, használtan vett járműveit terhelte volna legjobban. Akinek volt pénze 3-6 millióért venni, annak nem kellett fizetnie, akinek meg csak a használtra tellett 500 ezerért, annak meg igen, mert olyan volt a teljesítménye.
Parkolásnál a parkolóhely elfoglalására fizetnek, azt veszik tulajdonképpen bérbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!