Ha valaki öngyilkos lesz és leírja a búcsúlevélben hogy az oka az hogy halálos beteg (de nincs róla orvosi papír) akkor azt kivizsgálják, boncolják hogy valóban volt e olyan betegsége?
Ahogy #10 írta, a vizsgálat arról szól, hogy valóban öngyilkos lett-e és nem valaki megölte.
Volt egy rokonom aki az ablakon ugrott ki. Ott is vizsgálódott a rendőrség amíg tiszta nem lett, hogy valóban egyedül ugrott ki és nem valamelyik vele lakó személy lökte ki a negyedikről.
Amúgy érdemes lenne a kérdésedet átgondolni mielőtt kiírod, hisze ahogy az elején írták, ha nincs semmiféle orvosi papírja az illetőnek akkor nem is tudhat arról, hogy halálos beteg.
#14 Nem, nem tudhatja hogy rákos ha nincsen orvosi papírja róla.
Addig esetleg azt tudhatja, hogy rosszul érzi magát vagy vannak más tünetei amiből ő azt gondolja, hogy rákos.
Próbáld ki nyugodtan, hogy kitalálsz pár tünetet és beírod a gugliba, majd olvasgatod mik lehetnem az okai ezeknek a tüneteknek. Kb. 3. 4. helyen már bejön, hogy valamilyen rák lehet a hátterében - de ettől még nem lesz más mint vashiány vagy köszvény vagy pajzsmirigy probléma a valóságban.
A rákkal pont az a nagy gáz, hogy nem egyértelműek a tünetei és gyakran simán elélhetsz vele évekig kisebb-nagyobb problémákkal, aztán mikor orvoshoz mész végre addigra áttétes és pár hónap alatt elvisz. Pedig az elején még lehetett volna gyógyítani is többnyire.
Aki TUDJA, hogy rákos az volt orvosnál és az mondta meg neki. Akkor meg vannak róla orvosi papírjai.
#14: persze, én meg terhes vagyok mert reggel hánytam
Pista bácsi, 87 éves
Én voltam igazságügyi orvosszakértő-jelölt. Öngyilkosság esetén mindenképp van hatósági boncolás, ami a teljes testre kiterjed, minden elváltozást le kell írni. Ha valaki valamilyen betegséget jelölt meg indítékként, arra mindig különösen figyeltünk, hogy ennek a jeleit megkeressük.
Orvosi papírokról annyit, hogy a rendőrség általában nem küldte el az öngyilkosok orvosi papírjait, csak annak, aki kórházban halt meg, de annak is csak a halotti zárójelentését kaptuk meg. EESZT-hozzáférésünk sem volt, így ott sem tudtuk megnézni. Úgyhogy ha szóba került valami daganat mint indíték, azt feltételeztük, hogy valahol van róla orvosi papír és ha boncoláson nincs meg a daganat, a hozzátartozó be fogja perelni az orvost, aki felállította a diagnózist, ő neg azzal fog védekezni, hogy mi néztük be.
De szerencsére rövid pályafutásom alatt én nem jártam így egyszer sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!