Ilyen esetben ki kell mindenképp költözni? Lehet valamit
tenni?
Figyelt kérdés
Adott egy lakás ami most öröklődött három részre. Az egyik harmada anyámé.
A másik két tulaj talált vevőt rá és felszólították, hogy Karácsonyig költözzön ki az összes holmijával, mert eladják (és kell nekik a pénz belőle).
Édesanyámnak viszont nincs hova mennie most és Karácsonyig nem biztos, hogy tudunk valamit találni. Attól félek megverik, ha nem költözik ki. Viszont mivel a harmadrésze az övé, így szerintem neki is lenne joga ott lakni ameddig valamit talál. Eddig is ott lakott (egyedül).
Lehet ilyenkor valamit tenni a többi családtag ellen? Sajnos többször is megfenyegették már, meg velem is csak ordítoznak. Nem akarom, hogy agyonverék vagy ilyesmi.
Elvileg a vevő hozza az ügyvédet, az ügyvéd pedig nyilván tudja, hogy az őt megbízó vevő így csak 2/3-os tulajdont fog szerezni, ráadásul ahogy mondták, kellene az elővásárlási jog gyakorlásával kapcsolatos értesítő is. Az ügyvéd szerintem meg fogja mondani a vevőnek, hogy az 1/3os tulajdonost nem lesz egyszerű kirakni (törvényesen szinte lehetetlen). Ezért keménykedik most a másik két tulaj, akik gondolom a testvérei, hisz nekik ez lenne a legegyszerűbb, ha magától kisétálna. Kérdés hogy van-e elég akaratereje anyukádnak, hisz a törvény itt az ő javára szól, neki tehát most nem kell mást tenni mint ülnie, és várni, hogy a két tul.társ feladja az egészet, vagy normálisabb hanggal, egy normálisabb ajánlattal álljon elő. De az is kérdés, hogy mire képes a másik kettő a tervük megvalósítása érdekében? Kinézi belőlük, hogy erőszakot is alkalmaznának vele szemben?
2023. dec. 7. 14:46
22/28 anonim válasza:
21# voltam: azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy láttam már hasonló esetet, és az illetőre rendkívüli lelki nyomást gyakorolt, végül fel is adta a küzdelmet, azaz belement az eladásba. Hacsak nem költözik oda a kérdező vagy valamelyik másik rokon időlegesen (esetleg az idei év végéig), vagy nem áll azonnal rendelkezésre sürgős esetben, amikor beállít a vevő vagy a tul.társak, akkor az édesanya helyzete nagyon-nagyon nehéz lesz.
2023. dec. 7. 14:51
23/28 anonim válasza:
A tobbi tulajdonosnak is jogaban all hasznalni a teljes ingatlant, a kizarolagos hasznalatert cserebe kerhetnek berleti dijat a benne lako resztulajdonostol.
2023. dec. 7. 15:03
24/28 anonim válasza:
23#: jogos, de kíváncsi vagyok, hogy megelégednének-e ennyivel.
2023. dec. 7. 15:22
25/28 anonim válasza:
mert eladják (és kell nekik a pénz belőle).
Nem lakni akarnak ők, hanem pénzt.
2023. dec. 7. 15:25
26/28 A kérdező kommentje:
Egyik sem akar ott lakni, sem pedig használni. Csak a pénzt kérik belőle.
Az eladást is anyámnak kell intéznie, hirdetnie stb. Utasították, hogy ők már csak aláírni mennek majd. Mindent mást intézzen egyedül.
Fizikai erőszak: Veréssel is fenyegetik, nemcsak ügyvéddel.
Kiköltözés: azért nem tud egyelőre kiköltözni mert betegeskedik és nincs jól mostanában. Nem is tudna máshova menni jelenleg.
2023. dec. 7. 17:06
27/28 anonim válasza:
Tegyetek feljelentést!!!
2023. dec. 7. 19:20
28/28 anonim válasza:
"Az eladást is anyámnak kell intéznie, hirdetnie stb. Utasították, hogy ők már csak aláírni mennek majd"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!