Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meddig halaszthatja a dns...

Meddig halaszthatja a dns tesztet az apa?

Figyelt kérdés
Ez volt a második időpontunk dns tesztre, ismét nem jelent meg, nem tudom milyen okkal. Annyit mondtak ott nekem hogy ez a bíróság dolga. Meddig mehet ez így? a pénzt befizettük mindketten.
2023. nov. 20. 18:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont ez a kötelezés nagyon durván sérti az önrendelkezési jogot, tehát egy ilyen bírói rendelkezés megtámadható az alkotmány-bíróságon."

Nyugodtan megtámadhatod, de nem fog számodra kedvező döntés születni ott sem.

"És ha ott nem helyeznék hatályon kívül, akkor simán továbbvihető Strasbourg-ba."

Ha úgy gondolod, hogy ott más döntés születne, akkor olvasd el, hogy milyen határozat született a példa kedvéért egy ilyen esetben, ami eljutott odáig:

[link]

2023. nov. 21. 16:54
 12/29 DK-s ***** válasza:
0%

#9-nek:

A HIVATALOS élettársi kapcsolatban született gyereket AUTOMATIKUSAN az élettársra anyakönyvezik, ha az anya igazolja a kapcsolat hivatalosságát.

A HIVATALOS élettárs a vélelmezett apa. Ha nem tetszik neki, indíthat pert apaság vélelmének megdöntése céljából.

#10-nek:

Vagyis ha a férfi nem védekezik, akkor a nőnek nincs más választása, mint védekezés nélkül dugni?

Ne mosdasd a szerecsent! Az ő baja ha úgy marad.

2023. nov. 21. 18:27
 13/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Bár a mellébeszéléssel nem tudok mit kezdeni, nem kezdek bele hogy miért is alakult így a dolog a kedves apukával. Akinek van egy kis józan esze valószínű sejti hogy nem véletlen pottyant belém a gyerek és nem 1 hitegetésen mentem keresztül majd hátbaszúráson..
2023. nov. 21. 18:31
 14/29 DK-s ***** válasza:
0%

#13-nak (kérdezőnek):

Nem bántani akarlak de nekem van józan eszem, és sejtem hogy hogyan pottyant beléd a gyerek.

Úgy, hogy te is ott voltál, igaz?

2023. nov. 21. 19:05
 15/29 anonim ***** válasza:

"Vagyis ha a férfi nem védekezik, akkor a nőnek nincs más választása, mint védekezés nélkül dugni?"

"Vagyis ha a nő nem védekezik, akkor a férfinek nincs más választása, mint védekezés nélkül dugni?

2023. nov. 21. 22:52
 16/29 anonim ***** válasza:

"Az ő baja ha úgy marad."

Az meg a férfié, ha védekezés nélkül szexel egy olyan nővel, akitől nem szeretne gyereket, és ennek a döntésének a következményeként 18+ évig gyerektartásra kötelezi a bíróság.

2023. nov. 21. 22:55
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántani akarlak de nekem van józan eszem, és sejtem hogy hogyan pottyant beléd a gyerek.

Úgy, hogy te is ott voltál, igaz?

Ahogy az apuka is. Aki tudatosan beleélvezett - nem tudta, hogy ebből gyereke lehet?

2023. nov. 22. 09:49
 18/29 DK-s ***** válasza:

#17-nek:

De tudta, csak nem érdekelte.

Anyuka meg futhatja évekig a tisztelet-köröket, és ha az apa eléggé xarik bele az egészbe, akkor ezt a gyerek 18 éves koráig csinálhatja.

Legalábbis a magyar jogalkalmazásnak ez lesz a következménye.

Egy ilyen szitura 10-ből 9-szer az anya farag rá.

2023. nov. 23. 21:19
 19/29 DK-s ***** válasza:
0%

Ismét #17-nek:

Egyébként igencsak meglepődnék, ha egy rendőrök által elővezetett emberrel szemben bármit is tehetne egy orvos, ha az határozottan tiltakozik!

Nem azért mert nem tudna, hanem azért, mert teljesen etikátlan, és szélsőséges esetben ez utólag a karrierjébe is kerülhetne.

2023. nov. 23. 21:21
 20/29 anonim válasza:
100%

19

Meglepődhetsz, de hiába tartod etikátlannak, elvégeznék azt pár perces mintavételt.

A rendőri előállítás nem arra szolgál ilyen esetben, hogy ha valaki több alkalommal megtagadja az önkéntes megjelenést, akkor két rendőr "elkísérje", aztán amennyiben nemtetszését fejezi ki, szépen hazakísérjék, adófizetők pénzéből fizetett, közfeladatot ellátó személyekből bohócot csinálva.

Őszintén szólva nem értem, hogy milyen logika alapján feltételezed, hogy ha bírósági határozattal köteleznek valakit egy apasági DNS tesztre, akkor a pár perces, fájdalommentes mintavételt (szájüregi nyálkahártyáról) elvégző orvosnak bármilyen hátránya származhatna abból, hogy ellátja a munkaköri feladatát.

Pont úgy közfeladatot ellátó személy, mint az illetőt előállító rendőrök, akik jogszabályokban lefektetett keretek között végzik a feladatukat ebben az ügyben.

Gondolom, azt nem tartod etikátlannak, ha egy gyerek alapvető emberi jogai sérülnének azért, mert az apja nem vállal felelősséget a saját döntésért.

2023. nov. 23. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!