Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meddig halaszthatja a dns...

Meddig halaszthatja a dns tesztet az apa?

Figyelt kérdés
Ez volt a második időpontunk dns tesztre, ismét nem jelent meg, nem tudom milyen okkal. Annyit mondtak ott nekem hogy ez a bíróság dolga. Meddig mehet ez így? a pénzt befizettük mindketten.
2023. nov. 20. 18:06
1 2 3
 1/29 qkker1 ***** válasza:
100%
Ameddig a bíró engedi.
2023. nov. 20. 18:17
 2/29 DK-s ***** válasza:
33%

Tudni kellene az előzményeket is!

Bíróság kötelezte, vagy önkéntesen mentetek? Nem világos a leírásod.

2023. nov. 20. 18:39
 3/29 A kérdező kommentje:
birosag kotelezte
2023. nov. 20. 19:06
 4/29 DK-s ***** válasza:
33%
Van ügyvéded?
2023. nov. 20. 19:48
 5/29 A kérdező kommentje:
Igen, értesítettem is, nem tudja biztosra ő se hogy mi lesz
2023. nov. 20. 19:59
 6/29 DK-s ***** válasza:
64%

Sajnos valószínűleg semmi.

Ez Magyarország.

2023. nov. 20. 20:01
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem évekkel ezelőtt történt ilyen az ismeretségi körömben. Ott a férfit végül a rendőrség állította elő, gondolom, bírósági határozatot követően.

Azt viszont nem tudom, hogy előtte hány alkalommal nem jelent meg DNS mintavétel céljából önként a megjelölt időpontban.

Mondjuk az nekem elég furcsa, hogy az ügyvéd nem tudja, hogy ilyen esetben mi az eljárás.

2023. nov. 20. 23:53
 8/29 DK-s ***** válasza:
0%

#7-nek:

Ez a "DNS"-kérdés egy anomália.

Valahol érthető hogy ha egy nő "el akarja kapni" az apát, és bírósággal akarja köteleztetni a minta vételre.

Viszont ez a kötelezés nagyon durván sérti az önrendelkezési jogot, tehát egy ilyen bírói rendelkezés megtámadható az alkotmány-bíróságon.

És ha ott nem helyeznék hatályon kívül, akkor simán továbbvihető Strasbourg-ba.

Ilyen esetben felmerül a kérdés, hogy kinek a hibája az, hogy az apa személye nem tisztázott?

Egyértelműen a nő hibája. Vagy házasságot kellett volna kötnie, vagy élettársi kapcsolatba lépni, ha gyereket akar. Ezekben az esetekben automatikusan a másik fél van apának nyilvánítva.

Ha nem akart gyereket csak "úgy maradt", akkor még mindig ott a védekezés hiánya mint a nő felelőssége, vagy az abortusz mint megoldás. Ha egyik opciót sem választja/választotta, akkor ezt a kialakult helyzetet ő választotta.

Lehet hogy k'csögül hangzik, de igaz.

2023. nov. 21. 07:23
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

kinek a hibája az, hogy az apa személye nem tisztázott?

Apukáé nyilván.

Élettársi kapcsolatban sem lesz amúgy automatikusan az apja nevére anyakönyvezve a gyerek, csakis házasságban.

Védekezés hiánya a nő felelőssége? tééényleg? A hapsi, aki a gyereket csinálta, még nem volt felvilágosítva az aktust megelőzően, hogy hogy lesz a gyerek? Ő még a gólyás mesét tudja?

2023. nov. 21. 14:20
 10/29 anonim ***** válasza:

"Vagy házasságot kellett volna kötnie, vagy élettársi kapcsolatba lépni, ha gyereket akar."

Ennyi erővel épp úgy igaz, hogy a férfinak is meg kellett volna nősülnie, vagy élettársi kapcsolatra lépnie, ha gyereket akar.

"ott a védekezés hiánya mint a nő felelőssége"

Mindkét fél felelőssége egyformán, annyi különbséggel, hogy a nőre nézve jár súlyosabb következményekkel egy nem tervezett, nem kívánt terhesség.

2023. nov. 21. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!