Hogyan tudok megházasodni úgy, hogyha elvál tőlem a feleségem, akkor ne vigye el a pénzem?
Igazából szeretnék hosszútávon megházasodni meg gyerekeket is vállalni, viszont nem szeretném azt a rizikót, hogyha mondjuk gondol egyet a asszony és lelép valakivel és én meg elbukom a nehezen megkeresett pénzem.
Van lehetőség annak kiküszöbölésére, hogy ha elvál tőlem a feleségem, akkor ne vigye el a saját pénzem?
Most nem feltétlenül csak Magyarországra gondolok (mivel mar nem élek ott szerencsére) de ha ti a magyar jogszabályokat ismeritek, szívesen meghallgatom azokat is, hogy mit mondanak ezzel kapcsolatban.
Azt mások írták. De nem én. Sosem értettem miért mindig a nőnek kell a gyerekkel foglalkozni. Személy szerint én inkább ezt csinálnám (meg mondjuk csináltam is, a kisebb testvéreim esetében) mint valami munkahelyen poshadni egész nap és végig abban a tudatban élni, hogy én itt cseszem el az egész napomat.
"Sosem értettem miért mindig a nőnek kell a gyerekkel foglalkozni."
Oké, de ha ugyanannyit kerestek, és ugyanannyira osztjátok fel a családi teendőket is, akkor meg fair is az 50-50 válásnál, nem?
Csinálhatod te is, de akkor a nőnek kell dolgozni. Keressél olyan nőt aki jól keres, el tud tartani téged és a gyereket és akkor te is elmehetsz gyed-re vele. Nincs akadálya.
Csak nehogy olyan nőbe fuss bele aki majd kijelenti, hogy ő keresi a pénzt és neked kuss a neved, ha váltok, akkor minden keresett lóvé az övé :) Ez nem lenne gond amúgy?
Nem tudom mit dolgozol, de neked nem lenne gond mondjuk 4 évre kiesni a munkából teljesen, csak a gyerekkel foglalkozni, aztán visszamenni dolgozni? Ha beteg, te leszel otthon, stb?
Arra nagyon kevés esély van, hogy pont ugyanannyit keressünk.
Ha többet keresek, ne vigye el senki az én pénzem. Ha a nejem keres többet, én sem kérek semmit az ő pénzéből.
Igazából az lett volna a legjobb, ami a német exemmel volt. Ő sokkal többet keresett (volna) mint én. Kb 2.5x szorzót mondanék. És igazából meg is egyeztünk, hogy ő nyugodtan dolgozzon csak, mert amúgy is ilyen nagy karrierista volt (én meg ha valami biztosan nem, akkor karrierista nem vagyok) és én meg addig majd nevelem a gyereket. Meg a mosogatáson kívül akármit meg is csinálok, főzni amúgy is szeretek. (A mosogatást is csak az ekcéma miatt nem)
Igazából ez lett volna nekem az ideális. És ha akármilyen válás lett volna, nekem nem kellett volna egy cent sem az ő pénzéből. Örültem volna, hogy nem kellett valami gyárban rohadnom egész nap, hanem a saját gyerekemmel foglalkozhattam volna.
Csak sajnos pont ekkor jött a koronahisztéria és mindent lezártak. Beleértve a határokat is...pár hónappal a nagy lezárások után, amikor már nem is bírtunk találkozni, akkor közben kiderült, hogy már összejött mással. Azóta sem találkoztunk. Mindig lemondta.
Ez van.
Azóta nem volt más választásom mint kizárólag csak a pénzkeresésre fókuszálni.
"Csak nehogy olyan nőbe fuss bele aki majd kijelenti, hogy ő keresi a pénzt és neked kuss a neved, ha váltok, akkor minden keresett lóvé az övé :) Ez nem lenne gond amúgy?"
- Alapvetően nincs azzal gond hogyha a "nő patancsol". Csak én tízből kilenc esetben azt látom, hogy a nők a hatalmukkal visszaélnek. Az exem mondjuk pont nem volt ilyen. De erre nem alapozhatok, mert ezt az egy esetet kivéve mindig megütöttem a bokám a végén. Borzasztóan vissza tudnak néha élni azzal ha úgy érzik, hogy nekik van nagyobb hatalmuk.
A saját keresett lóvéját meg vigye nyugodtan. Lesz*rom.
Engem meg nem érdekel hány évre esek ki. Mert eddig egy rakásszor váltottam már pályát és rezilens vagyok. Ha kell bármikor belekezdek valami újban. Nagyon valtozatos munkahelyeim voltak már.
Szerintem ahogy így leírod az elveidet, az elég fairnek hangzik - legalábbis nekem.
Én a helyedben ezt tisztáznám a leendő arával mielőtt komolyra fordul a dolog, és felvetném, hogy bocsánat, de te úgy tudnál biztonságban élni, hogy már előre tisztázzátok a kereteket, és felvetném a szerződést.
Arra mindenképp érdemes vigyázni, hogy ne azt érezze a nő, hogy már előre kibiztosítod magad minden szarra, de szerintem megoldható.
Igazából ha találkoznék olyan nővel, aki szintén kibiztosítja magát minden sz*rra én full megérteném. Tehát ha fordítva lenne ilyen nő, én nem mondogatnék olyanokat, hogy "jaj, te nem bízol meg bennem! Ahelyett hogy egyből mindjárt bedobnád magad a szerelmünkbe!" stb. Inkább legyen felkészült, mintsem olyan mint valami rózsaszín hollywoodi filmen felnőtt tinilany aki rögtön mindjárt fejét elvesztve belémesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!