Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudok megházasodni...

Hogyan tudok megházasodni úgy, hogyha elvál tőlem a feleségem, akkor ne vigye el a pénzem?

Figyelt kérdés

Igazából szeretnék hosszútávon megházasodni meg gyerekeket is vállalni, viszont nem szeretném azt a rizikót, hogyha mondjuk gondol egyet a asszony és lelép valakivel és én meg elbukom a nehezen megkeresett pénzem.

Van lehetőség annak kiküszöbölésére, hogy ha elvál tőlem a feleségem, akkor ne vigye el a saját pénzem?

Most nem feltétlenül csak Magyarországra gondolok (mivel mar nem élek ott szerencsére) de ha ti a magyar jogszabályokat ismeritek, szívesen meghallgatom azokat is, hogy mit mondanak ezzel kapcsolatban.

2023. nov. 16. 08:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
54%

Ha csak simán vagytok egymás mellett, még érthető is lehet az "arányos" osztozás. De ha már gyerek is van, az kicsit más, ahogy fent is írták.

Nem biztos, hogy neked kellene feleség. Elég egy prosti szerintem.

2023. nov. 16. 10:49
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"Elég egy prosti szerintem."

Nem kell egyből személyeskedésbe menni, gondolom szimplán hallott rémtörténeteket, van kuporgatott pénze, és fél, hogy legombolják róla.

2023. nov. 16. 10:51
 13/28 A kérdező kommentje:

Fogalmazzunk úgy, hogy éltem már szegénységben és volt olyan is, hogy az utcán kellett aludjak. Mostanra már szerencsére összedolgoztam magamnak pénzt. De nem szeretnék egy rossz döntés miatt megint az utcára kerülni.

2023. nov. 16. 10:53
 14/28 anonim ***** válasza:
De a kuporgatott pénz alapból védett, hisz a házasság előtti.
2023. nov. 16. 10:53
 15/28 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy a korábbi sérüléseid miatt alapból elkaszálod a jövőbeli kapcsolataidat. Senkiben nem fogsz bízni, mindenkiben azt látod, hogy csak a pénzedet akarja. Hiába hiszed azt, hogy azért nem megy veled bele egy kapcsolatba mert a pénzed kell, valójában ő fogja azt látni benned, hogy téged csak a pénz érdekel, hisz már előre véded tőle.
2023. nov. 16. 10:55
 16/28 A kérdező kommentje:

Mindig azok mondták pont ugyanezeket, ezt akik miatt végül buktam egy hatalmasat.

Egyszer-kétszer néhányszor el lehet játszani velem ezt. De egy idő után már nem. Nem vagyok idióta.

2023. nov. 16. 10:57
 17/28 anonim ***** válasza:
18%

"De a kuporgatott pénz alapból védett, hisz a házasság előtti."

Lehet, hogy rosszul tudom, de én azt hallottam, hogy öt év után minden közös. A házassági szerződéseknek éppen az a legáltalánosabb és legkézenfekvőbb célja, hogy az elején tisztázzuk, mi az, ami nem lesz közös.

2023. nov. 16. 10:58
 18/28 anonim ***** válasza:

én meg úgy tudom, hogy a házasság után szerzett, de mind1 is, ügyvéd segíthet ebben tisztázni. Amúgy is kell ha papírozni akar.

Kérdező:

Szerintem nem fogsz normális nőt találni így. Max olyat aki szintén úgy gondolkodik ahogy te. Akkor viszont nulla bizalom lesz mindkettőtök felé. Minden hónapban minden Ft-ot írogatni fogtok, kb azon lesz a vita, hogy "te fizess többet mert te többet eszel", viszont gyerekezést azt el is felejtheted így, mert nem lesz az az épeszű nő aki belemenne így egy család alapításba. Persze olyan lehet aki nem épeszű.

2023. nov. 16. 11:09
 19/28 A kérdező kommentje:

A gyerek az más. A saját gyerekemre egy fillért sem sajnálnék költeni. Akármennyi pénzt megér a SAJÁT gyerekem. Viszont ugyanakkor én nem azért dolgozom, hogy más felnőtt embereket tartsak el. Csak azt tartom el a saját pénzemből, aki történetesen a saját gyerekem (vagy valamelyik közeli rokonom gyereke, ha épp úgy adódik). És nem látom értelmét, hogy miért kellene egy másik felnőtt nőt eltartsak, vagy egy fillért is adjak neki válásomkor?

2023. nov. 16. 11:44
 20/28 anonim ***** válasza:

Fent írták, hogy a feleséged bevállalja, hogy nem dolgozik, a gyerekkel van otthon, vele foglalkozik, neveli, viszi a háztartást, stb. Ha a gyerek beteg, otthon van. Munkát nehezen vállal, mivel óvodában kb 1 hét ovi, 2 hét betegség lesz. (tapasztalat).

Ergó neki le kell mondania évekre a jövedelemről, ki is esik a munka rutinból, nehezen talál utána újra munkát gyerekkel.

2023. nov. 16. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!