Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet csinálni ebben az...

Mit lehet csinálni ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, és szobát bérlek, egy idős hölgynél. Van albérleti szerződés közjegyző előtt. Abban maradtunk, hogy fix ez az ár. De a tulajdonos gondozója, annyira pénzéhes, hogy a zárcsere díját (mert elromlott múltkor a zár) a felét velem akarja kifizetni, mondván hogy így illik. De én ebbe nem megyek bele, megmondtam neki ha az én hibámból megy tönkre akkor kellene nekem fizetni. Mit tehetek ebben a helyzetben?
2023. nov. 15. 15:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincs teendő. A zárcsere költsége a tulajdonost terheli.
2023. nov. 15. 15:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Közöld vele, hogy amennyiben nem tetszik a válaszod megtámadhatja azt a bíróságon. Jogállamban ugyanis egy szerződés megszegését így ILLIK kezelni.

Ezt követően a legrosszabb esetben is felkeres egy ügyvédet, akinek az óradíja láttán lemond arról az 5000 forintról.

2023. nov. 15. 15:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Micsoda egy pénzbaszó lehet, én már csak elvből se fizetném ki a felét
2023. nov. 15. 16:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Közben ő osztja ki a tulaj pénzét, heti tízezer Ft.

Arra hivatkozik hogy megérti, ha most kiköltekeztem magam a külföldi út során de belefér az is, ha jövő hónapban adom oda.

Szerencsére én a tulajdonossal szerződtem és ők nincsenek benne a szerződésben.

2023. nov. 15. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!