Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményetek arról az...

Mi a véleményetek arról az esetről, hogy egy amerikai étteremben egy családnak plusz költséget számláztak ki a gyerekeik viselkedése miatt?

Figyelt kérdés

[link]

Én nem egészen értek egyet. És remélem, nem fog elterjedni a dolog. Jó eséllyel visszaélések lennének belőle, főleg Magyarországon. Mert ki dönti el, hogy egy gyerek mikortól minősül rossznak, neveletlennek?

2023. nov. 7. 07:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
#3 te is tudod hogy nem ezért fognak extea díjat felszámítani. A rohangáló, visítozó, más vendégeket zavaró gyerek miatt viszont remélem hogy fizettetnek
2023. nov. 7. 08:05
 12/31 anonim ***** válasza:
67%
Jó példa amikor a buszon üvölt a gyerek miközben meg anyuka telefonál .. aztán ha szólsz akkor biztos azért mert cigány vagyok .. egy kis bünti után megtanulnátok hogy nem elég megszülni a CSOK-ért hanem nevelni is kell.
2023. nov. 7. 08:07
 13/31 anonim ***** válasza:
93%
Teljesen jogos! Ha lenne pl. gyerekmentes hiper, étterem, ilyesmi, csak oda járnék! Anno a METRO-ba 14 év alatti nem mehetett be, imádtam!
2023. nov. 7. 08:10
 14/31 A kérdező kommentje:
11: De ugye nem vagy olyan naív, hogy azt hiszed, hogy ha ezt bevezetnék, akkor egy étterem sem élne vissza vele?
2023. nov. 7. 08:10
 15/31 anonim ***** válasza:
97%

Annyira elszomorít, hogy a nagy jogok mellett elfelejtkezik az emberek jelentős része a másik fontos dologról. A kötelességről.

Én azt gondolom, hogy joga van mindenkinek gyereket vállalni, joga van vele menni ide-oda, étterembe is, vásárolni is, de kötelessége lenne megtanítani a kulturált viselkedésre. De a legtöbben a telefont nyomkodják, míg várják az ételt, addig meg rohangálhat a gyerek. Az evőeszköztartó kocsira ráborul, leesnek a tányérok, balesetveszélyes. Nekimegy a pincérnek, aki éppen a 4 személyes sültestállal egyensúlyoz.

A drogériában míg anyuka a krémmániát bújja a polc előtt, a gyerek a könnyen elérhető teszterek között garázdálkodik és még van lepődve.

Mindkét helyen dolgoztam, tudnék még mesélni.

2023. nov. 7. 08:13
 16/31 anonim ***** válasza:
29%
Jól tették,bár inkább el kellett volna vitetni őket és Állami felügyelet alá helyeztetni ahol megnevelnék őket.
2023. nov. 7. 08:33
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell Amerikának az összes f@szságát átvenni!!!!

De ez - kivételesen - jó ötlet lenne....

2023. nov. 7. 09:02
 18/31 anonim ***** válasza:
79%
Nem értem a vergődésed kéredző. A cikkben pontosan le van írva, miért számítottak neveletlennek a gyerekek és miért lett kiszámlázva az ami. Ne játszd már a hülyét, vagy legalább olvasd el mit linkelsz.
2023. nov. 7. 09:11
 19/31 A kérdező kommentje:

18: Elolvastam, nyilván nem linkelek semmit anélkül, nem vagyok hülye.

De az a kérdés, hogy mikortól neveletlen valaki? Hol van a hivatalos határ?

2023. nov. 7. 09:17
 20/31 anonim ***** válasza:
84%
Támogatom, ezt itthon is be kéne vezetni.
2023. nov. 7. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!