Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha dolgozom két EU-s országban...

Ha dolgozom két EU-s országban, akkor milyen következményei lesznek, ha nem jelentem ki sehol sem a TB-t?

Figyelt kérdés
Egy kicsit bonyolult a helyzetem. Szóval Magyarországon is dolgozom és Németországban is, mind két, helyen részben home-officban, így a gyakorlatban több hetet vagyok Németorzságban, de időnként Magyarországon is. Elvileg tudom, hogy bekéne jelentenem a TB-nél a külföldi munkavállalást, mert elvileg egy országban lehet társadalom biztosítás, de nem értem, hogy mi hátrányom származik belőle, ha így hagyom.

#kettős járulék eu
2023. nov. 2. 22:40
 1/4 árokpart ***** válasza:
Bizony az azt jelenti, hogy ha bármi történik veled Németországba akkor bárhogyan is haza kell jönnöd, mert ott akkor ki kell fizetned a gyógyításod összes költségét ha netán kórházba kerülsz.
2023. nov. 2. 22:58
 2/4 A kérdező kommentje:
1) Nem. ott is van egészségügyi biztosításom. Ott is vonják a járulékokat. Pont ezért nem akarom lejelenteni, hogy továbbra is mind a két országban korlátlanul használhassam az egészségügyet.
2023. nov. 2. 23:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem lehet két társadalombiztosításod

Itt elég részletesen le van írva hogy hol kell tb-t fizetned ha két különböző országban is dolgozol

[link]

2023. nov. 3. 00:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Kimaradt az előzőből, hogy ha nem jelented be akkor pénzbüntetésre számíthatsz

[link]

2023. nov. 3. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!