Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azok, akiknek nincs munkájuk,...

Azok, akiknek nincs munkájuk, és a kormány miatt segélyt sem kapnak egy fillért sem, ők miből fizessék az adót?

Figyelt kérdés

Itt vagyok pl. én. Amióta kikerültem egyetemről nincs munkám (ennek már több éve), és mivel összesen 3 hét munkaviszonyom volt életemben, így drága kedves kormányunknak hála egy fillér segélyt sem kapok, hiába nincs semmi bevételem. Viszont az adót azt kötelező fizetnem, most is kaptam levelet a NAV-tól hogy TB-tartozásom lesz ettől a hónaptól.

Kérdem én, ha semmi bevételem nincs, akkor miből várják hogy még én fizessek nekik? Oké, nekem segítenek a szüleim, de akiknek nincs ilyen lehetősége, ők mégis miből fizessenek? Nem elég hogy semmi támogatást nem kapnak, de még a nem létező pénzükből fizessenek is a kormánynak, aki dugig van pénzzel, tele milliárdosokkal? És azt a 10 ezer forintot nem tudnák nélkülözni egy hónapban? Ez lenne a nagy "családbarát" kormány meg élhető ország?

2023. okt. 31. 12:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
40%
13/20 árokpart Tökéletesen igazad van, de........ 2010 előtt dolgoztam, sőt, szakszervezeti tag voltam. Szerencsére, akkor a melóhelyen 80%-os volt a tagság. Elég sokat eltudtunk érni, amit mások nem. Ebből az jött le, másoknak, ők miért kapnak többet mint mi. Sztrájk alkalmával, fel voltak háborodva mit képzelünk és nem a főnökeink, hanem más melósok. Ilyen társadalomba, kivel és hogyan lehetne összefogni, hogy változás legyen. 2010 volt a fordulat, ahol úgy döntöttem, melóhely nem kell, majd én megszerzem magamnak a megélhetéshez való pénzt. Még a jelen rendszer össze nem omlik, nem igazán érdekel semmi, úgy sem tart magyarnak kormányunk.
2023. okt. 31. 15:26
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Már írom is rá a nemzethy inzultáció hátuljára ötletládaként, hogy szeretnék még egy kicsit több adót fizetni, hogy a büfé-ruhatár szakos ingyenélőket társadalmi rangjukhoz mérten támogathassuk :D

-attól, hogy pályakezdő vagy tudnál munkát találni

-attól hogy idegbeteg vagy ( elvileg hülye nem mert ugye diplomás vagy) tudnál munkát találni

-utálsz itt élni? Súgok , kint is dolgozni kell, és sehova nem vezérigazgatóként vesznek fel

Fentebb jól leírta balaki, pont annyit érsz mint az általad annyira szidott brazilok.... Ájvékolni azt tudsz, de bármit tenni magadért az luxus....

2023. okt. 31. 17:52
 23/28 anonim ***** válasza:
65%

"elmész konyhabútort összeszerelni"

Ez arra alkalmatlan hogy ilyen kvalifikált munkát végezzen.

2023. okt. 31. 18:13
 24/28 anonim ***** válasza:

Fideszes az édes nénikéd szempillaspirálja! Tessék már megérteni, hogy először neked kell mindent megtenned a saját sorsod alakításáéert. Te vagy felelős a saját életed alakulásáért, nem más. Milyen beteg érv már, hogy a jól kereső fideszes politikusok megeszik előled a segélyt, az ellenzékiek, akik ugyanannyit keresnek azok meg nem. Én szívesen lecsökkenteném a fizetésüket a mindenkori minimálbér szintjére, (mindegyikét) de attól neked hogyan oldódna meg a sorsod? Vagy most 10-20 évig elég lesz, ha nem kell TB-t fizetned, a többit a szüleid majd megoldják? Te magad utaltál a 4 diplomás nyelvvizsgás melóhelyet milyen nehéz szerezni, nem ezzel jelezted milyen munkát szeretnél? Azt viszont csak később tetted hozzá, hogy valamiféle disability problémád van.

Szedd már össze magad!

Az elmondottak alapján egészségügyi okokból segélyre szorulsz? Nem derül ki, de a rendszer úgy gondolja nem. Igazságos ez? Ki tudja, lehet, hogy nem. Szembesülve a szomorú valósággal, mindent megtettél, hogy orvosold a helyzetet? Nem. Kivertél egy gyerekes hisztit? Igen.

Elmondásod alapján tudnál valamilyen munkát végezni? Igen. Olyat amilyet szeretnél? Nem. Szükséged lenne munkára? Két lehetőség van:1) nem, mert egy háztartásban élsz a szüleiddel és az egy főre jutótok bőven elég mindenre. 2) igen, mert semmilyen más jövedelmed nincs, az éhezés és a hajléktalanság fenyeget. Az első esetben, ha megkapnád a segélyt, tükörbe tudnál nézni? Nem a fideszes politikus, mert ő nem. De te? Önbecsülés? Minek az?

A második esetben miért válogatsz, hol az életösztön? Munka van, olyan nincs, hogy munka nincs.

2006-ban mesélte a vállalkozó, hogy az asztalosainak zsebből fizet 500 ezret havonta. 2006-ban, tudod már akkor is éltek emberek. Tudom, hogy adócsaló, simlis, meg jött 2008, de akkor is, nincs olyan, hogy ne tudnál munkával pénzt teremteni, ha muszáj, mert munkaviszony nélkül nem vagy jogosukt TB-re.

2023. okt. 31. 20:37
 25/28 anonim ***** válasza:

milyen diplomád van?

[link]

2023. nov. 1. 11:22
 26/28 anonim ***** válasza:
45%

Lehet, hogy azért nem tudsz munkahelyet találni, mert autista vagy. Ehhez diagnosztizáltatnod kell magadat. Kezdj a háziorvosodnál!

Nekem ez segített elhelyezkedni, és azóta is a végzettségemnek megfelelő helyen dolgozom.

2023. nov. 3. 10:45
 27/28 anonim ***** válasza:
A kérdező életképtelen, vagy lusta és válogatós. Nem autista
2023. nov. 3. 11:00
 28/28 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Autista vagyok, de van két mérnöki diplomám, egy jólfizető állásom, és mellé hobbiként egyetemen tanítok.

Folyamatosan nyaggatnak, hogy végezzem el a doktorit...

Az, hogy autista nem ezt produkálja, mint a kérdező, még a spektrum másik végén sem.

A kérdező szimplán rosszul lett/van nevelve, ez egyértelmű abból is, hogy még mindig eltartják a szülei a bűntudatuk miatt

2023. nov. 3. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!