Azok, akiknek nincs munkájuk, és a kormány miatt segélyt sem kapnak egy fillért sem, ők miből fizessék az adót?
Itt vagyok pl. én. Amióta kikerültem egyetemről nincs munkám (ennek már több éve), és mivel összesen 3 hét munkaviszonyom volt életemben, így drága kedves kormányunknak hála egy fillér segélyt sem kapok, hiába nincs semmi bevételem. Viszont az adót azt kötelező fizetnem, most is kaptam levelet a NAV-tól hogy TB-tartozásom lesz ettől a hónaptól.
Kérdem én, ha semmi bevételem nincs, akkor miből várják hogy még én fizessek nekik? Oké, nekem segítenek a szüleim, de akiknek nincs ilyen lehetősége, ők mégis miből fizessenek? Nem elég hogy semmi támogatást nem kapnak, de még a nem létező pénzükből fizessenek is a kormánynak, aki dugig van pénzzel, tele milliárdosokkal? És azt a 10 ezer forintot nem tudnák nélkülözni egy hónapban? Ez lenne a nagy "családbarát" kormány meg élhető ország?

Imádom az itteni hozzászólásokat, nem csalódtam. "Menj el dolgozni" Aha mert ez csak így megy. Mikor mindenhol 4 diploma, 6 nyelv meg 30 év munkatapasztalat a minimum. Talán nem véletlen hogy nincs munkám, nem jó kedvemből.
Jól mondja Árokpart, pont emiatt a hozzáállás miatt tart itt ez az ország és van a nyakunkon másfél évtizede ez az élősködő szarházi bagázs. Aranyos, hogy én, aki mentális betegséggel küzdök, nincs bevételem, nem kapok SEMMILYEN segélyt vagy támogatást, én vagyok az élősködő meg a semmirekellő mert kőkemény 10 ezer forintot szeretném ha nem kéne befizetnem. Gondolom a drága fideszes politikusokat akik több millió visznek haza havonta azért mert a parlamentben alszanak, vagy a milliárdos focistákat, őket nem tartjátok ingyenélőnek, meg a csikánókat se, akik meg kapnak segélyt, általában többet mint egy dolgozó ember, csak azért mert 15 gyereket megszültek a semmire, és amúgy ugyanúgy nem dolgoznak semmit, a pénzük 100%-át pedig cigire, italra meg benzinre költik el. De gondolom az rendben van. Csak a csóró, szerencsétlen magyart nehogy támogassuk havi 10 ezerrel, mert ingyenélő senkiházi here. Aha, köszi.
Undorodom ettől az országtól.

De hát barátom, te válogatsz. Ha az a bajod, hogy nincs munkád és nem tudod a TB-t fizetni, akkor ne válogass! Csinálj valamit, amiből pénzed lesz. Tehát mentálisan beteg vagy, de egy jó kis irodai munkát azért bevállalnál. Mert neked az jár. Nekem meg azokból van elegem, akik úgy kezdik az életüket, hogy nekik mi jár. És ha ezt rendezted, UTÁNA lehet hőzöngeni, hogy milyen sokat keresnek a fideszes politikusok és az ELLENZÉKIEK is! Vagy nem is tudom, ők nem veszik fel a jól megérdemelt pénzüket az alukálásért? Ez mégiscsak felháborító, hogy egy véres diktatúrában, az elnyomattatás közepette nem tiltakoznak fizetésük visszautasításával. Undorító ez az ország, magamról kell gondoskodni és egy kicsit még nem is annyira burkoltan cigányozunk is egyet.
Na, mások meg mástól undorodnak

Megjött a tipik fideszes (pedig senki se kérte). Ő mindjárt jobban tudja hogy én mit AKAROK dolgozni (holott egy szóval se mondtam), rögtön hozza az ellenzéket is kötelezően, holott nem tudom feltűnt-e hogy 13 és fél éve nem az ellenzék kormányoz, és amikor még ők voltak, akkor azért a kisember ha minimálisan is de támogatva volt. És persze megy az áldozathibáztatás ezerrel. Az vérig sérti hogy egy beteg, semennyit nem kereső magyar ÉLNI szeretne, de a politikusok lopása, meg a cigányok agyontámogatása az nem zavarja, sőt, még én vagyok aki mit képzelek mert egyáltalán szóvá teszem.
Mondd ki nyíltan: a beteg, szegény, tisztességes honfitársaid irritálnak, az élősködő, tolvaj politikusok meg a szintén élősködő, semmirekellő cigányok azok nem zavarnak.
Magyarán ha én is csinálnék 20 gyereket a semmire, meg a buszpályaudvaron kéregetnék, és elinnám meg bagóznám az összes pénzem, akkor rögtön sokat nőnék a szemedben, és megérdemelném hogy hozzám vágjanak havi fél milliót alanyi jogon. Így hogy egyiket se teszem, csak élni próbálok 0 Ft-ból, így meg rohadjak meg mert élősködő vagyok. A 800 milliárdot összelopott Mészáros, az nem élősködő. A csóró, nincstelen magyar, az élősködő!

Te ugyan olyan semmirekellő vagy, mint egy általad is szidott cigány.
Pontosan ugyan annyira vagy hasznos a társadalom számára, mint ők, akiket szidsz.
Se te, se ők nem érdemelnek semmilyen támogatást, egy szinten vagytok.
“ akik itt bántjá a kérdezőt, mert magasabb végzettségű és a végzetttségének megfelelő munkahelyet szeretne, akkor ugye ha netán betegek lesznek akkor a diplomás orvoshoz sem fognak elmenni ugye?”
Senki sem ezért bántja.
Azt próbáljuk megértetni vele, hogy hisztizhet, verheti a seggét a földhoz, ha nincs ilyen munka akkor nincs.
Lehet hibás ezért bárki, ha nem talál ilyen munkát akkor ez van.
Én nagyon nagyon szerettem volna világ életembe űrhajós lenni. Nem volt erre soha lehetőségem.
Életem végéig hibáztathatnék bárkit, picsoghatnék otthon de én ezt szeretném.
Ehelyett kerestem mást. Mást amire van lehetőségem. Ennyire egyszerű.
Lehet ő bármi, ha arra nincs szükség( és ezek szerint nincs szükség) akkor ez van. Vagy kiemelkedőnek kell lenni a területen, hogy beférjen azok köze akik ebben dolgoznak, vagy keresni kell valami mást.
Ezt a normális ember felismeri és nem sírdogál mint egy öt éves. Kereslet-kínálat. Nincs igény a munkájára, mást kéne keresni.
Ehelyett egyszerűbb nyilván otthon dögleni, anyu kifizet mindent én meg szidok mindenkit mert ők a hibásak.
Bátyám elvégezte az egyetemet. Hónapokig keresett a végzettségével munkát, de nem talált megfelelőt.
Megoldotta.
Elment ideiglenesen dolgozni egy multihoz. Nem volt egy álom meló, de azt az egy évet kibírta. Így nyugodtan, kényelmesen tudott keresni teljesen neki tetsző munkát és nem a szüleinket szipolyozta ki.
Miért nem teszed ezt te is? Ma egy munkahely nem olyan mint régen. Emberek 2-3 évente simán váltanak munkahelyet, nem ugyan onnan mennek nyugdíjba. Elmész dolgozni, valamit amivel elvagy és közben keresel a szakmádba helyet.
“ persze megy az áldozathibáztatás ezerrel.”
Minek vagy te az áldozata? A való életnek? Felkeltél a burokból és kezdesz rájönni az életben nem raknak minden lehetőséget eléd?

Kérdező, nagyon sokan vannak úgy, hogy nem találnak elsőre helyet a végzettségükkel.
Megoldás: elvállalod az első fizető munkát, ami szembejön!!
Én is, de sok mindenki más is így kezdte. Én csak másfél évvel a szakmám megszerzése után tudtam benne elhelyezkedni, de addig sem voltam munka nélkül. Ezt tessék megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!