Azok, akiknek nincs munkájuk, és a kormány miatt segélyt sem kapnak egy fillért sem, ők miből fizessék az adót?
Itt vagyok pl. én. Amióta kikerültem egyetemről nincs munkám (ennek már több éve), és mivel összesen 3 hét munkaviszonyom volt életemben, így drága kedves kormányunknak hála egy fillér segélyt sem kapok, hiába nincs semmi bevételem. Viszont az adót azt kötelező fizetnem, most is kaptam levelet a NAV-tól hogy TB-tartozásom lesz ettől a hónaptól.
Kérdem én, ha semmi bevételem nincs, akkor miből várják hogy még én fizessek nekik? Oké, nekem segítenek a szüleim, de akiknek nincs ilyen lehetősége, ők mégis miből fizessenek? Nem elég hogy semmi támogatást nem kapnak, de még a nem létező pénzükből fizessenek is a kormánynak, aki dugig van pénzzel, tele milliárdosokkal? És azt a 10 ezer forintot nem tudnák nélkülözni egy hónapban? Ez lenne a nagy "családbarát" kormány meg élhető ország?
Menj el dolgozni.
Ez ennyire egyszerű és Magyarországon rengetegen csináljuk.
Szerencsétlen szüleid. Kifizettek egy egyetemet aztán továbbra is otthon poshadsz.
Jaj de sajnállak. Nekünk dolgozóknak kell rohadt magas tb-s adót fizetnünk, hogy az ilyen heréknek csak pár ezret kelljen havonta.
Menjél dolgozni.
1, Nem fizetsz adót, csak ha vásárolsz valamit
2, a tb, az egy biztosítás, hogy egyáltalán rád nézzen egy orvos/mentős ha elüt a villamos/autós/biciklis stb.
3, mire fel kapnád a segélyt? Keresőképes, szakképzett fiatal vagy. Az, hogy te úgy döntöttél, hogy nem dolgozol, az nem a társadalom problémája, egy forint nem jár neked
+1, ha nem kezdesz el dolgozni akkor még a tandíjat is vissza kell fizetned
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!