Házasságban hogy működik a vagyon elosztása ebben az esetben?
2 éve vagyunk házasok a feleségemmel és felmerült bennem 2 kérdés.
Sajnos külföldre kellett jönnöm dolgozni és nem vagyok már teljesen biztos benne hogy a házasságunkal minden rendben lesz. Ha válni szeretne valamelyik fél a következő esetekben is 50-50% ban oszlik a vagyon?
A: Feleségem nem dolgozik vagy csak időszakos munkája van egészségügyi okok miatt amíg én netto 900eFt-ot keresek. Ha 2 év alatt lesz pár millió ft a számlámon, váláskor ezt is beleszámítják-e?
B: Ha eljutunk addig hogy vegyünk közös házat (jelenleg albérlet van) viszont én egy 30mFt-os ingatlanba 10mFt-ot teszek saját önerőből amíg 20mFt hitel, ebben az esetben hogy működik.
Nem mintha nem bíznék benne, viszont a szerelem múlandó és inkább felkészülök az ilyen opcióra is.
A: házasságban vagyonközösség van, függetlenül attól kinek mennyi a jövedelme külön külön.
B: házasság alatt vásárlod= közös vagyon lesz belőle. Maximum vagyonmegosztásnál megegyeztek....
Minden közös, mindegy, ki mennyit keres. Egyedül a házasság előtt is meglévő magánvagyonod miatt jár neked több az ingatlanból.
Ha házasság előtt is együtt éltetek, akkor más a helyzet, mert akkor az együttéléstől számít a közös vagyon.
Igen, a házasság alatt szerzett jövedelm is közös, mindegy kinek a nevén van a számla.
Egyedül a házasság, illetve együttélés előtti vagyon a magánvagyonod. Persze, ha tudod bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!