Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyerektartás nem fizetése...

Gyerektartás nem fizetése miatt, végrehajtási jog. A nevemre kerülhet az ingatlan?

Figyelt kérdés
Gyerektartás nem fizetése miatt végrehajtást kértem. Van egy közös házunk amiben az apa lakik. A gyerekkel nem foglalkozik gyerektartást nem fizet. Nekem szükségem van a házra. A végrehajtó kérte az ingatlanra a végrehajtási jogot. A levélben szerepel hogy jogszerzésre jogosult végrehajtást kérő vagyok. A nevemre kerülhet akkor az ingatlan? Nincs szó átverésről.

2023. okt. 22. 14:33
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó. Nagyon köszönöm. Hál istennek nagyon jó ügyvédek van csak most hétvégén nem akartam ezzel zavarni 😊
2023. okt. 22. 15:05
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
De miért kellene hétvégén zavarnod vele? Keddig nem ér rá, már ma kellene a ház másik fele is?
2023. okt. 22. 16:21
 13/21 anonim ***** válasza:
Ez nem volt éppen a legokosabb ötlet részedről.
2023. okt. 22. 16:49
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

Sok nő bekamuzza a bántalmazást váláskor, ez egy bevett gyakorlat manapság, szóval ezt nem tudjuk, hogy igaz-e.

Ha viszont eljössz, azzal önként mondasz le a használati jogodról. Viszont ha nem laksz ott, akkor nem értem, hogy miért fizetet a hitelt rá. Szóval sok minden van itt, ami nem logikus. De főként az, hogy ha tényleg ilyen, akkor miért csináltattál vele magadnak gyereket.

2023. okt. 22. 17:25
 15/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. 7 évet éltem le vele. Nem voltunk házasok. Mivel a kiskorú gyerekemet védtem nyilván nem maradok vele egy fedél alatt. Ha úgy tetszik elmenekültek, majd lecserélte a zárat így vissza sem tudtam volna menni, egy pár cuccot akartam elhozni mikor azzal szembesültem hogy nem tudok bemenni. Hitelt azért fizetem mivel az én számlákat inkasszaltak volna ha nem fizetem helyette.tudod ez a miért csinaltattam vele gyereket olyan dolog hogyha tudod hogy elesel akkor leulsz.
2023. okt. 22. 19:27
 16/21 anonim ***** válasza:
85%

"A levélben szerepel hogy jogszerzésre jogosult végrehajtást kérő vagyok."

Vagyis: A végrehajtási jogot be lehet jegyeztetni az ingatlanra az eljárás során akkor is, ha nem fizetted meg, mint végrehajtást kérő előzetesen a földhivatali bejegyzés költségét a végrehajtónak.

"A nevemre kerülhet akkor az ingatlan?"

Akkor igen, ha te veszed meg árverésen a volt párod tulajdonrészét, vagy téged jelöl meg, hogy árverés hatályával ugyan, de árverésen kívül neked adja el a végrehajtó azt.

"Nincs szó átverésről."

De igen. Majd idővel, hiszen mi értelme volt lefoglalni a volt párod tulajdonrészét az ingatlanban, ha nem az a fedezet a tartozására és soha nem fogja azt a végrehajtó árverésre bocsátani?

Azoknak üzenem, akik azt mondják, hogy maffiózok kezébe kerül a tulajdonrész, hogy ma már elektronikus árverezés van. Pont azért, hogy ne a lakásmaffia vegye át az uralmat.

2023. okt. 24. 05:40
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

... másik lehetőséged lenne, ha nem kellene a közös ingatlan, hogy kéred a végrehajtót, a te tulajdonrészedet is vonja be az árverezésbe...

Ha nem kellene neked az ingatlan. De írtad, hogy kell. Innentől kezdve ez egy cfelesleges vesszőfutás lesz, ha valóban más vagyona nincs a volt párodnak, amiből megtérülhetne a követelésed.

2023. okt. 24. 05:45
 18/21 anonim ***** válasza:
Ha lecserélte a zárat, miért nem hívtál rendőrt?
2023. okt. 24. 12:26
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#16: Sajnos elektronikus árverés esetén is a lakásmaffizók kezébe kerül. Mi is így jártunk, van egy fél lakásunk, aminek a másik felét árverésre bocsátották. Erről persze mi csak az utolsó pillanatban szereztünk tudomást, a végrehajtó nem tájékoztatott, pedig kötelessége lett volna. Végül az elektronikus árverésen megvette egy maffiózó. Bírósághoz fordultunk, hogy szabálytalan volt az árverés, de a bíróság elutasította a keresetünnk, mivel az utolsó pillanatban bár, de tudtunk róla, részt vehettünk volna az árverésen mi is, így nem releváns a szabálytalanság. No, azóta ez a maffiózó lehetetlenné tesz mindent a lakásban, hasznosítani nem tudjuk, és lényegében fenyeget, hogy adjuk el neki töredékáron, amit persze nem akarunk. Ugyan mindent jog szerint tesz, de elmegy a mezsgyéig és minket teljesen ellehettlenít, a tulajdonrészünk értéke így lényegében lenullázódott. Szóval nem véletlenül írtam, hogy nem ajánlom, hogy hagyja a kérdzeő, hogy eljusson idáig a dolog.
2023. okt. 24. 12:33
 20/21 anonim ***** válasza:

Kozos tulajdon megszuntetese iranti per.

Eladjatok a hazat. Kifizetitek a hitelt. Kozben kered az elmaradt gyerektartas folyositasat. Igy megkapod a maradek penz felet es a gyerektartast. Kesz. Vege.

2023. okt. 24. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!