Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyerektartás nem fizetése...

Gyerektartás nem fizetése miatt, végrehajtási jog. A nevemre kerülhet az ingatlan?

Figyelt kérdés
Gyerektartás nem fizetése miatt végrehajtást kértem. Van egy közös házunk amiben az apa lakik. A gyerekkel nem foglalkozik gyerektartást nem fizet. Nekem szükségem van a házra. A végrehajtó kérte az ingatlanra a végrehajtási jogot. A levélben szerepel hogy jogszerzésre jogosult végrehajtást kérő vagyok. A nevemre kerülhet akkor az ingatlan? Nincs szó átverésről.

2023. okt. 22. 14:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
A ház nem lesz a tied, max az árverezés utána vételárból neked járó pénzt kapod meg.
2023. okt. 22. 14:34
 2/21 anonim ***** válasza:
89%
Igen,de az valószínű hogy az apa lépni fog hogy ez ne következzen be.
2023. okt. 22. 14:42
 3/21 A kérdező kommentje:

Kedves első hozzászóló, az ingatlan nem kerül árverésre.

Kedves Második! Az apanak sem bejelentett munkahelye nincs se semmi mása. Mindenhová csak tartozása. Ha a szekhegyzekben már szerepel a végrehajtási jog akkor mit tud tenni esetleg az apa?

2023. okt. 22. 14:47
 4/21 anonim ***** válasza:
75%

A kis telhetetlen. Már így látatlanban megértem a volt férjed.

Gondolod, hogy párezer forint elmaradás miatt kapsz cserébe egy házat? Hát nem. Max elárverezik, megkapod az elmaradt tartásdíjat, viszont kapsz egy dörzsölt cigányt társtulajdonosnak, aki miatt a saját részed is értéktelen lesz.

5/21 A kérdező kommentje:
A ház fele az én nevemen van
 6/21 A kérdező kommentje:
Már ne haragudj kedves utolsó válaszoló. Miért is lennék tehetetlen? A hitelt és mindent ami az O néven van én fizetek. Közel 1 millió az elmaradt gyerektartás.
2023. okt. 22. 14:49
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha közös a ház, akkor miért a volt férjed lakik benne? Ez esetben te is ott lakhatnál? Miért nem teszed? Szerintem költözz vissza és használd a tulajdonrészed. Aztán ha a volt férjnek ez nem tetszik, akkor elköltözhet ő is. A végrehajtással viszont nem fogsz jól járni, mert ha nem fizeti ki a volt férj, akkor tényleg árverésre kerül a ház, és az ilyen tulajdonrészeket nem a legbecsületesebb egyének szerzik meg, hanem a maffiózók, akikkel utólag nagyon sok problémád lesz és mindent el fognak követni, hogy majd áron alul add el nekik a te tulajdonrészed is. Szóval ezt érdemes végiggondolnod.
2023. okt. 22. 14:51
 8/21 A kérdező kommentje:
Bántalmazott engem és a gyermekemet is. Így nem valószínű hogy más is maradt volna egy fedél alatt vele.
2023. okt. 22. 14:53
 9/21 anonim ***** válasza:
82%

Tartok tőle, hogy 4-esnek van igaza.

Ez a 22-es csapdája.

Mindenesetre beszélj ügyvéddel.

2023. okt. 22. 14:55
 10/21 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező

Nyilván azért kérte a végrehajtási jogot az ingatlanra mert az ingatlan az a tulajdona az apának amin be lehet hajtani a tartozást.

Azt viszont, hogy ez árverezést és fizetést jelent-e vagy tulajdonjog átírást már nem ő az aki dönt.

Kérdezd meg tőle - a végrehajtótól, hogy mit kell tenned, kihez kell fordulnod ha nem a pénzt akarod megkapni hanem helyette az ingatlan tulajdonjogát, nehogy árverezzenek! Vagy ha ezt ő nem tudja, akkor azt hogy kihez fordulj a pontos információkért.

Lehet, hogy ügyvédre is szükséged lesz hozzá, vannak olyan segélyszolgálatok ahol ilyen ügyekben is akár tudnak segíteni ingyenesen. Az egyik ilyen hely ez, de kereshetsz nyugodtan másikat:

[link]

Az állam is nyújt segítséget, csak az időben később tud választ dni neked, de itt leírják, hogy miylen módon lehet az önkormányzatoknál is megtalálható ingyenes ügyvédi segítséggel élni:

[link]

2023. okt. 22. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!