Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a fene van az emberekkel? ...

Mi a fene van az emberekkel? Minden munkahelyemen kiálltam magamért és a jogaimért, ha valamilyen sérelem ért. Azoknak meg, akikkel mindent meg lehet tenni ez nem tetszett.

Figyelt kérdés

Mondok példákat.

Nem voltam hajlandó ingyen túlórázni.

Amikor elromlott az irodámban a radiátor, és közölték, hogy fűtési szezon végén lesz megjavítva (hidegriadó volt a kinti idő miatt) ismertettem velük hány C°-ot kell biztosítania a munkáltatónak szellemi munkavégzés esetén, különben nem kell felvennem a munkát. Kollegina kabátban ült. 1 órán belül volt fűtés.

Nem akarták kiadni a szabadságot csak papíron, ezt sérelmeztem, a többi volt felháborodva, mondván, hogy üdv a való világban.

Egyszer megkaptam, hogy legyek szakszervezetis.

Mi van az emberekkel, hogy hagyják magukat kizsákmányolni és engem néznek ki?

A párom szerint is kellemetlen voltam, akkor, amikor tb-re szerződött egészségügyi szolgáltatót bepanaszoltam a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél, mert ingyenes kezelésért pénzt kértek. Vissza is kaptam az összes pénzemet. A többi ember meg fizethet.

Ismerem a jogaimat, a kötelezettségeimet is.

A többi embert ez miért bosszantja egy munkahelyen?

2023. okt. 20. 05:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
7%

Jajj hát nálunk is vannak ilyen "jogászok", akiket 2 részre lehet bontani.

Az egyik a háttérben jogászkodik, hergeli a többieket, majd elegánsan kussban van mikor éleződik a helyzet.

A második fajta meg aki jön a jogokkal, majd amikor cégünk is beszáll játékba, hogy akkor minden be lesz tattva 2 oldalról, akkor 2 hét után már itt sincs az illető.l, mert nem tetszik neki.

Vicces mind a kettő.

Én szeretem ezeket az embereket, mert jó rajta röhögni, főleg amikor agonizál, mert nem tetszik neki a jog, csak amit ő ismer és elfogad😃😃

2023. okt. 20. 07:50
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
A kommentek alapján tényleg távol vagyunk Európától.
2023. okt. 20. 08:16
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Igazad van, kérdező, több ilyen ember kéne.
2023. okt. 20. 08:18
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
Cselédország cselédnépe nem szereti az ilyet. Lassan már csak ők maradnak itthon, aki többre vágyik, oda megy, ahol van igény rá - jellemzően az állítólag haldokló Nyugatra.
2023. okt. 20. 08:27
 15/20 Molyember ***** válasza:
86%

Én is jártam így, annyi különbséggel, hogy amikor világossá vált a munkáltató szemétsége, akkor csak arra figyeltem, hogy én (csak én!) jól járjak, és amint lehet, húzzak máshova. Az embereket nem lehet megváltoztatni, aki kussol, az fél, a félelem pedig egy érzés, amire nem hatnak az érvek. Ha a többség fél, akkor a munkáltató bármit megtehet, sosem lesz változás, neked kell elmenni.

A kommentekben felismerhető takonygerinc meg jól ábrázolja ezt a beteg, nyomorult országot.

2023. okt. 20. 08:33
 16/20 A kérdező kommentje:

Szellemi munkavégzés esetén 20-22 C°-ot kell biztosítani.

Ti ülnétek 15 fokban egész nap egy irodában?

2023. okt. 20. 16:05
 17/20 anonim válasza:
100%

Téves feltételezés, hogy mindenki rosszul jár, ha 1 valaki ki mer állni a normális munkakörülményekért. Jól néznénk ki, ha a munkáltató semmilyen felelősséggel nem tartozna azért, hogy betartsa pl. a munkaszerződésbe foglalt kötelezettségeit.

Mi is 1-2 kollégának köszönhetjük, hogy bizonyos körülményeken (amelyeknek már eleve meg sem szabadott volna történnie) változtatni volt kénytelen a cég. Más kérdés, hogy velük nagyon csúnyán kicsesztek, 1-2 korrupt vezető bosszújának köszönhetően és nem nagyon mert senki kiállni értük, azok sem, akik folyamatosan profitáltak abból, hogy ezek a kollégák mindenki érdekében szólaltak fel. Ez az igazi genyaság.

2023. okt. 20. 16:40
 18/20 anonim ***** válasza:
17%

"Jól néznénk ki, ha a munkáltató semmilyen felelősséggel nem tartozna azért, hogy betartsa pl. a munkaszerződésbe foglalt kötelezettségeit."

Dehogynem felelős....

csak éppen, ha megteheti - márpedig megteheti - akkor felvesz olyat, aki nem problémázik.

2023. okt. 20. 16:55
 19/20 Thunderfairy ***** válasza:
0%
Mert nem olyan künnyű az új munkahelyet megtalálni. Egyáltalán nincs az a biztonság hogy mit csinálj ha kirugnak a következő kiállásod után. Ha van ötleted és kirugás esetén van másik akkor könnyen kiállsz magadért. De a többség nem ilyen sajnos. Egyszer meg fogja unni a munkáltatód ezt és röpűlsz. Nem lesz örökké minden elnézve neked se. Addig örülj amig még csak a kollégák teszik ezt szóvá. Neked jobban kell a főnők mint önneki te. Bármelyik kiállásod után mondhatja hogy itt a felmondásod, mehetsz máshova is. Majd akkor legyen ekkora szád.
2023. okt. 21. 15:47
 20/20 Molyember ***** válasza:
55%

Na, kedves 19-es, erre hozták létre a szakszervezeteket. Az emberek összefognak, és együtt, közösen állnak ki az érdekeikért. Ahol nincs szakszervezet, ott ez sokkal nehezebb, de ha kis cég, akkor megoldható. Lenne. De amíg a buta magyar úgy gondolkodik, mint te, hogy eszébe sem jut az összefogás lehetősége, minden felelősséget arra hárít, aki talán kiállna magáért, addig sokkal inkább te, pontosabban ti vagytok a probléma, nem a munkáltató, aki csak kihasználja, hogy a magyar felnőtt csak egy riadt óvodás.

Így nézve igazad van. Az ember azonnal keressen magának másik helyet, mert semmiféle segítségre, összefogásra nem számíthat azoktól, akik ugyanabban a helyzetben vannak. Menjen el a francba, a maradók meg dögöljenek bele a munkába és a stresszbe.

Nekem elég korán rá kellett jönnöm erre, és azóta is tartom magam hozzá.

2023. okt. 22. 08:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!